
Ze zarostlého vodního kanálu je cyklostezka. Obec na jihu Čech díky tomu ožívá novými gastropodniky
Za cyklostezkou po dně někdejšího kanálu, která vede z Loučovic do Vyššího Brodu, stojí architektonické studio A8000. Stála 90 milionů.

Letní průvodce pivními styly. Čím se vyznačují, jak chutnají a která konkrétní piva vyzkoušet?
Máte chuť na pivo, rádi byste vyzkoušeli něco jiného než klasický český ležák, ale ztrácíte se v pivních stylech? Pak čtěte našeho průvodce!

Dřív znali matchu jen v japonských chrámech. Z nápoje pro mnichy je teď byznys za miliardy dolarů
Trh se zeleným nápojem má letos dosáhnout 2,5 miliardy dolarů. Rychlý růst ale naráží na limity výroby i zásob z Japonska, odkud nápoj pochází.

Chlebíčky pro 21. století. Lahůdky Zlatý kříž jsou zpět a sází na bramborový salát i asijskou fusion
Kdysi to byl vyhlášený podnik, v moderní době ale upadal a loni zavřel úplně. Teď jsou ale lahůdky Zlatý kříž zpět – s novými…

Ona dělá farmacii, manžel má IT agenturu. Bokem rozběhli milionový byznys s mini lívanečky
Poprvé manželé Michaela a Jan Částkovi ochutnali lívanečky v Amsterdamu. V Česku nic takového k dostání nebylo, a tak se rozhodli to změnit.

Na home office do pětihvězdičkového hotelu? Klidně, W Prague láká běžné lidi na snídaně i kuchařku Chili
W Prague na Václavském náměstí se čím dál víc zaměřuje nejen na hotelové hosty. Kolemjdoucím nabízí třeba i speciální menu podle kuchařky Chili Ta.

V Praze otevřel vinný bar Lolita. Žádné nepravosti v něm nečekejte, hříšně dobrou cavu a tapas ale ano
Do hispánského království Juana Cruze přibyl nový podnik s lehce provokativním jménem. Jeho úkolem přitom je naučit Pražany pít cavu.

Národní divadlo chystá velkou rekonstrukci Nové scény. Zároveň se přestěhuje kavárna Nona
Národní divadlo má v plánu využít takzvanou Restaurační budovu, která stojí na náměstí mezi historickou stavbou a Novou scénou.

8Vinograf se hodil do gala. Na novém vzhledu známého vinného baru se podílel i Jakub Špaňhel
Stěny jako od prerafaelitů, obrazy od Jakuba Špaňhela a nové menu plné jarních chutí. Facelift baru a restauraci na Senovážném náměstí prospěl.

Opustila prosperující byznys, aby chránila své zdraví. Dnes učí cukráře, jak podnikat a nevyhořet
Cukrářka Anna Habernalová opustila úspěšný podnik, aby chránila své duševní zdraví. Dnes mentoruje cukráře a vaří podle 200 let starých receptů.

Vystudovala grafiku, teď pro Zichovec uvařila gulášové pivo. A ráda zase něco vymyslím, říká
„Když jsou v pivu přírodní a originální suroviny, může vzniknout cokoli,“ tvrdí sládková. Zichovec už má ostatně s neotřelými příchutěmi zkušenost.

Do Prahy přijel hrát tenis, nakonec začal dovážet plody moře. Na nich a na racích teď postavil nový podnik
Raci byli v Česku poměrně běžní – i jako pochoutka. Rakin chce nyní raky připomenout starším, ale především ukázat mladým.

Miton spojuje svých osm gastroprojektů pod novou značku. Letos cílí na čtvrtmiliardové tržby
Do čela uskupení s ambicí ovládnout český trh postavil Miton bývalého obchodního ředitele Plzeňského Prazdroje Tomáše Mráze.

Český ležák? To nejlepší a nejtěžší pivo na světě, říká sládková, která ho vaří až v Maine
Brienne Allan má pivovar Sacred Profane v americkém státě Maine. Pivo vaří podle českého vzoru a třeba sládek z Ambiente na něj nedá dopustit.

V Praze otevřela pobočka žádané vídeňské restaurace Seven North. Stojí na středomořské kuchyni a sdílení
Seven North je podnik se spoustou zeleniny, ryb a mořských plodů. Jejich chutě tu nechávají vyniknout v jednoduchých jídlech, i tak je to ale…













