Gastronomie
Jen hovězí burgery už nestačí a konkurence roste. McDonald's se v Česku chystá přidat více kuřecího
Po roční odmlce zveřejnil McDonald's své výsledky v Česku. Vyrostl na 9,5 miliardy korun a otevírá novou restauraci v pražské ulici Revoluční.
Jaroslav Beck dá na rozlet svých plechovek do Evropy 100 milionů korun. Radit mu bude Tomáš Čupr
Velké ambice s expanzí své ochucené perlivé vody bez sladidel potvrzuje Jaroslav Beck. Značku Cans podpoří velkou investicí z vlastní kapsy.
S octy začali v obýváku. Dnes umí kromě balzamika i miso a svými výrobky zásobí nejlepší české kuchaře
Fascinace Japonskem byla u Václava Smolíka tak velká, že si z daleké země obstaral plíseň a pustil se do výroby saké. U něj to…
Jitrnice, tlačenka, ovar i koblihy. Navštívili jsme zabijačku v Lokále hned za Karlovým mostem
Lokál pořádá zabijačku letos už po osmé. V tom U Bílé kuželky s ní pravidelně pomáhají i štamgasti a každý rok je vyprodáno.
Na Západě domácnosti utratí za krabičková jídla až 30 % měsíčních výdajů. Jejich popularita roste i v Česku
Hotová jídla na doma už dávno nejsou jen lančmíty v konzervě nebo lasagně do mikrovlnné trouby. Sáhnout můžete i po pokrmech od kulinářských profíků.
Rozmarná neřest a tisíce lahví. Miliardář Patrik Tkáč propadl vínu a v J&T otevírá vinný fond
Specializovaný J&T Wine Fund nabízí alternativní investici do tisíců lahví vína, jejichž cena může růst do stamilionů. Aktuálně v něm je 90 milionů.
Podnikatel Sanjiv Suri otevřel novou restauraci v Karlíně. Dát si tu můžete svíčkovou i butter chicken
Skvělých míst, kam vyrazit na oběd, není nikdy dost. Karlínští se tak mohou radovat, jelikož v jeho administrativní části otevřel nový podnik Sanjiv Suri.
Rezervaci na valentýnskou večeři už nestíháte. Ze kterých restaurací si ale můžete objednat jídlo domů?
Valentýna si můžete užít i v domácích podmínkách. Stačí pořídit květiny, dobré pití, zapálit svíčky a objednat jídlo z podniku, který je sázka na…
Cronutový restart. Pekárna Oh Deer Bakery znovu otevře už na Valentýna, přímo naproti konkurenci
Jestli vám chyběly cronuty od Lukáše Vaška, zapište si do kalendáře 14. 2. Přesně v tento den totiž punkový pekař otevře dveře obnovené pekárny…
Mini bistro do každé kanceláře. Česká firma FreshPoint mění přístup k firemnímu stravování
Jídlo je základ, ne každá firma si ale může dovolit vlastní kantýnu. Podnikatel Jan Langer tak přišel s řešením v podobě samoobslužného mini bistra.
Blíží se otřesy na trhu s kávou? Zákon proti odlesňování může nejvíc dopadnout na pěstitele té nejlepší
Některá území pro pěstování kávy jsou jasně daná, s jinými to tak snadné není. Proto může nový zákon EU zkomplikovat život hlavně malým farmářům.
MasterChef byl skvělý, ale říkat o sobě, že jsem kuchařka, je výsměch všem kuchařům, říká Chili Ta Thuy
Influencerka Chili Ta v rozhovoru říká, že člověk nemůže být vším, čím chce. Velkou roli podle ní hraje náhoda a schopnost chopit se příležitosti.
Suchej únor je tady. Víme, kam vyrazit na nealkoholické koktejly, které vás nebudou nudit
Základem nabídky nealko koktejlů nemusí být jen džusy a limonády. Důkazem toho jsou menu, která si pro letošní Suchej únor připravila řada českých barů.
Švédský šéfkuchař spojil v Praze kuchyni severu s Asií i Afrikou. Rád na talíři prezentuji celý svět, říká
Hvězdný šéfkuchař Sebastian Gibrand se experimentů nebojí. Hravě tak zkombinuje kachnu s datlemi a sladkovodní rybu s nejvýraznější asijskou omáčkou.
Zrodil se projekt, který spojuje české výrobce řemeslných potravin. Má ambice dostat je za hranice
V posledních letech se u nás urodila spousta skvělých gastroprojektů, od palíren po výrobce těstovin či omáček. Pod novou značkou se zaměří na další…