Gastronomie

Podporujícatering_zdrave_squareforbinajzt_logo_black
cyklostezka-v-historickem-vodnim-kanale-10

Ze zarostlého vodního kanálu je cyklostezka. Obec na jihu Čech díky tomu ožívá novými gastropodniky

Za cyklostezkou po dně někdejšího kanálu, která vede z Loučovic do Vyššího Brodu, stojí architektonické studio A8000. Stála 90 milionů.

piva

Letní průvodce pivními styly. Čím se vyznačují, jak chutnají a která konkrétní piva vyzkoušet?

Máte chuť na pivo, rádi byste vyzkoušeli něco jiného než klasický český ležák, ale ztrácíte se v pivních stylech? Pak čtěte našeho průvodce!

matcha-mvp

Dřív znali matchu jen v japonských chrámech. Z nápoje pro mnichy je teď byznys za miliardy dolarů

Trh se zeleným nápojem má letos dosáhnout 2,5 miliardy dolarů. Rychlý růst ale naráží na limity výroby i zásob z Japonska, odkud nápoj pochází.

zk-3

Chlebíčky pro 21. století. Lahůdky Zlatý kříž jsou zpět a sází na bramborový salát i asijskou fusion

Kdysi to byl vyhlášený podnik, v moderní době ale upadal a loni zavřel úplně. Teď jsou ale lahůdky Zlatý kříž zpět – s novými…

minies-castkovyStory

Ona dělá farmacii, manžel má IT agenturu. Bokem rozběhli milionový byznys s mini lívanečky

Poprvé manželé Michaela a Jan Částkovi ochutnali lívanečky v Amsterdamu. V Česku nic takového k dostání nebylo, a tak se rozhodli to změnit.

Grandhotel Evropa jako W Prague

Na home office do pětihvězdičkového hotelu? Klidně, W Prague láká běžné lidi na snídaně i kuchařku Chili

W Prague na Václavském náměstí se čím dál víc zaměřuje nejen na hotelové hosty. Kolemjdoucím nabízí třeba i speciální menu podle kuchařky Chili Ta.

lolita

V Praze otevřel vinný bar Lolita. Žádné nepravosti v něm nečekejte, hříšně dobrou cavu a tapas ale ano

Do hispánského království Juana Cruze přibyl nový podnik s lehce provokativním jménem. Jeho úkolem přitom je naučit Pražany pít cavu.

nova-scena-2Rychlá zpráva

Národní divadlo chystá velkou rekonstrukci Nové scény. Zároveň se přestěhuje kavárna Nona

Národní divadlo má v plánu využít takzvanou Restaurační budovu, která stojí na náměstí mezi historickou stavbou a Novou scénou.

vin-2GaleriePočet fotek8

Vinograf se hodil do gala. Na novém vzhledu známého vinného baru se podílel i Jakub Špaňhel

Stěny jako od prerafaelitů, obrazy od Jakuba Špaňhela a nové menu plné jarních chutí. Facelift baru a restauraci na Senovážném náměstí prospěl.

aniny-dorty

Opustila prosperující byznys, aby chránila své zdraví. Dnes učí cukráře, jak podnikat a nevyhořet

Cukrářka Anna Habernalová opustila úspěšný podnik, aby chránila své duševní zdraví. Dnes mentoruje cukráře a vaří podle 200 let starých receptů.

zichovecStory

Vystudovala grafiku, teď pro Zichovec uvařila gulášové pivo. A ráda zase něco vymyslím, říká

„Když jsou v pivu přírodní a originální suroviny, může vzniknout cokoli,“ tvrdí sládková. Zichovec už má ostatně s neotřelými příchutěmi zkušenost.

rakin

Do Prahy přijel hrát tenis, nakonec začal dovážet plody moře. Na nich a na racích teď postavil nový podnik

Raci byli v Česku poměrně běžní – i jako pochoutka. Rakin chce nyní raky připomenout starším, ale především ukázat mladým.

tomas_mrazRychlá zpráva

Miton spojuje svých osm gastroprojektů pod novou značku. Letos cílí na čtvrtmiliardové tržby

Do čela uskupení s ambicí ovládnout český trh postavil Miton bývalého obchodního ředitele Plzeňského Prazdroje Tomáše Mráze.

sp-1Story

Český ležák? To nejlepší a nejtěžší pivo na světě, říká sládková, která ho vaří až v Maine

Brienne Allan má pivovar Sacred Profane v americkém státě Maine. Pivo vaří podle českého vzoru a třeba sládek z Ambiente na něj nedá dopustit.

sn-14

V Praze otevřela pobočka žádané vídeňské restaurace Seven North. Stojí na středomořské kuchyni a sdílení

Seven North je podnik se spoustou zeleniny, ryb a mořských plodů. Jejich chutě tu nechávají vyniknout v jednoduchých jídlech, i tak je to ale…