Gastronomie

rostlinna-mleka

Mléko, nebo nemléko? Rostlinné alternativy jsou i dvakrát dražší. Trend mohou změnit stát i obchodníci

Počet lidí omezujících konzumaci masa v Česku stoupá, růst však brzdí vyšší ceny rostlinných alternativ. Nemá na ně vliv přitom jen poptávka zákazníků.

KFC

Že jde McDonald’s do kuřat? To my hovězí neplánujeme, kuřecí je trendy, říká šéfka českého KFC

„Nedivím se, že i jiní jdou tímhle směrem, kuřecí je u nás nejoblíbenější. A ukazuje se, že to, co děláme, je trendy,“ říká Ivana…

aureole-nahled

Oblíbená pražská restaurace Aureole skončila. Není jisté, jestli ji v City Tower nahradí nový podnik

Do nejvyšší části City Tower se už za dobrým jídlem nevydáte. Majiteli Aureole skončila nájemní smlouva a rozhodl se, že již v provozu nebude…

sanjiv-suri-nahledRozhovor

Zátiší otevřelo svůj první fast food. Rychlý fine dining je budoucnost gastronomie, říká Sanjiv Suri

Zakladatel Zátiší Group nechce ustrnout, ale neustále inovovat. V rozhovoru říká, že se inspiruje mimo jiné i tím, jak funguje McDonald's.

zemeprojekt

Pravidelně dodávají na stůl ty největší dobroty. Tak jsme si se Ze Mě projektem vyzkoušeli upéct koláče

To, co uvaří a upečou, je zpravidla to nejlepší, co kdy člověk jedl. My jsme se od Ze Mě projektu naučili dělat vánočku, koláče…

mamam-nahled

Hranolky se potkají s tchajwanskou omáčkou. Na Letnou dorazí bistro Mămăm a předvede asijské rodeo

Co se stane, když se potkají sendviče a hranolky v americkém stylu s asijskými surovinami? Pokud chcete znát odpověď, měli byste 18. 3. vyrazit…

iveta

Vyhlášené citrony se stěhují na Masaryčku. Iveta Fabešová bude mít v budově kavárnu i malou akademii

Masaryčka má za cíl stát se oblíbenou gastrodestinací. Kromě zmrzlinárny Puro Gelato či korejského Hansiku tu bude i pobočka cukrárny Ivety Fabešové.

tomsa

U Dvou kohoutů mají sklep a my ho mohli vidět. A navrch ochutnat piva, která tady staří v sudech

Hospoda Dva kohouti oslavila páté narozeniny a odhalila, co ukrývá ve sklepě. Zdejší vrchní sládek tam přestěhoval pivo do sudů nejen po bourbonu.

tauris-nahled-2

Od tlačenky po tresku v majonéze. Jeden z nejbohatších Slováků otevřel v Praze Bistro u Býka

Nedaleko Prašné brány se můžete posilnit gulášem, tlačenkou nebo mezi Slováky oblíbenou treskou. Otevřelo se tu totiž Bistro U Býka.

premek-burger

Přemek Forejt má nové burgery v McDonald’s. Vymýšlel jsem je v Entrée a hladový, to vařím nejlíp, říká

„Vzal jsem věci, které mám sám rád, a složil je podle sebe,“ říká populární šéfkuchař o nových burgerech Maestro pro McDonald’s.

butcher-baseStory

Přes den v korporátu, po večerech řezníci. Češi se inspirovali v USA a rozjeli předplatné na hovězí maso

Oba si rádi dají kvalitní steak. Jan Hanzlík a Lukáš Maršálek hledali, jak si snadno obstarat dobrý kus masa, a nakonec rozjeli vlastní firmu.

ramencraft-nahled

Recept na ramen pilovali rok. Když ho začali u Staromáku prodávat, stálo ve frontě přes sto lidí

Milan Tarabík od dětství tíhl k asijské kultuře. Teď v centru Prahy otevřel podnik, kde si nedáte kachnu ani svíčkovou, ale poctivý japonský ramen.

lucerna-cafe-bar-nahled

Diskotéka, hospoda a nově i kavárna. Lucerna se rozrůstá, majitel music baru přidal další podnik

Obchod s kabelkami v Paláci Lucerna nahradila kavárna, která se večer mění na bar. Za podnikem stojí Michal Filip, který v Lucerně působí od…

bango-nahled

Projedla se Singapurem a pak si s přáteli otevřela vlastní podnik. Asii tu na talíři spojují i s jelítkem

Japonský ramen s kroupovým jelitem, zelňačka s misem a také sladký tančící králíček z Koreje. Nové Bango je úkaz na brněnské gastroscéně.

alex-ilyash_ceo_2-min

Zprostředkoval objednávky jídel za miliardu. Choice rychle dobývá Evropu a nabírá desítky milionů

Své zákazníky podle zakladatele českého startupu Alexe Ilyashe nezná 99 procent restaurací. Choice jim v tom pomáhá díky digitalizaci.