Gastronomie
Rozmarná neřest a tisíce lahví. Miliardář Patrik Tkáč propadl vínu a v J&T otevírá vinný fond
Specializovaný J&T Wine Fund nabízí alternativní investici do tisíců lahví vína, jejichž cena může růst do stamilionů. Aktuálně v něm je 90 milionů.
Podnikatel Sanjiv Suri otevřel novou restauraci v Karlíně. Dát si tu můžete svíčkovou i butter chicken
Skvělých míst, kam vyrazit na oběd, není nikdy dost. Karlínští se tak mohou radovat, jelikož v jeho administrativní části otevřel nový podnik Sanjiv Suri.
Rezervaci na valentýnskou večeři už nestíháte. Ze kterých restaurací si ale můžete objednat jídlo domů?
Valentýna si můžete užít i v domácích podmínkách. Stačí pořídit květiny, dobré pití, zapálit svíčky a objednat jídlo z podniku, který je sázka na…
Cronutový restart. Pekárna Oh Deer Bakery znovu otevře už na Valentýna, přímo naproti konkurenci
Jestli vám chyběly cronuty od Lukáše Vaška, zapište si do kalendáře 14. 2. Přesně v tento den totiž punkový pekař otevře dveře obnovené pekárny…
Mini bistro do každé kanceláře. Česká firma FreshPoint mění přístup k firemnímu stravování
Jídlo je základ, ne každá firma si ale může dovolit vlastní kantýnu. Podnikatel Jan Langer tak přišel s řešením v podobě samoobslužného mini bistra.
Blíží se otřesy na trhu s kávou? Zákon proti odlesňování může nejvíc dopadnout na pěstitele té nejlepší
Některá území pro pěstování kávy jsou jasně daná, s jinými to tak snadné není. Proto může nový zákon EU zkomplikovat život hlavně malým farmářům.
MasterChef byl skvělý, ale říkat o sobě, že jsem kuchařka, je výsměch všem kuchařům, říká Chili Ta Thuy
Influencerka Chili Ta v rozhovoru říká, že člověk nemůže být vším, čím chce. Velkou roli podle ní hraje náhoda a schopnost chopit se příležitosti.
Suchej únor je tady. Víme, kam vyrazit na nealkoholické koktejly, které vás nebudou nudit
Základem nabídky nealko koktejlů nemusí být jen džusy a limonády. Důkazem toho jsou menu, která si pro letošní Suchej únor připravila řada českých barů.
Švédský šéfkuchař spojil v Praze kuchyni severu s Asií i Afrikou. Rád na talíři prezentuji celý svět, říká
Hvězdný šéfkuchař Sebastian Gibrand se experimentů nebojí. Hravě tak zkombinuje kachnu s datlemi a sladkovodní rybu s nejvýraznější asijskou omáčkou.
Zrodil se projekt, který spojuje české výrobce řemeslných potravin. Má ambice dostat je za hranice
V posledních letech se u nás urodila spousta skvělých gastroprojektů, od palíren po výrobce těstovin či omáček. Pod novou značkou se zaměří na další…
Málem jsem prodal byt i auto, abych zachránil podnik, vzpomíná šéfkuchař Christian Chu na své začátky
Na Karlínských 20 tentokrát odpovídá šéfkuchař, který se v kuchyni nebojí experimentů. Kdy a kde přichází na ty nejlepší nápady?
V Praze zaplatíte za pivo v průměru už 70 korun. Zvýšení DPH se ale do cen ještě plošně nepromítlo
Pivo citelně zdražilo, pokud by ale hospodští na nápojovém lístku odrazili novou výši DPH, byla by jeho cena ještě o něco vyšší. Lze tak…
Známá parta proměnila atrium ve vinohradskou džungli. Vyrazit do ní můžete na brunch i svíčkovou
Je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Tentokrát si díky jeho výběru poradíte od snídaně až po večerní…
Nejsem šéf, který buzeruje svoje lidi. Neustále o sobě ale pochybujeme, říká Nemrava ze Ze Mě projektu
Ze Mě projekt je dnes jedním z nejzajímavějších počinů na naší gastroscéně. Jeho tým ale neusíná na vavřínech a stále vymýšlí, jak se posouvat…
Domácí úspěch Trdlokafe rozšířilo i za hranice. Daří se mu tam ještě lépe než v Česku
Sázka na zahraničí se českému Trdlokafe vyplácí. Loni firma Radka Kleina otevřela v pěti zemích, kde je obratově o 40 procent silnější než doma.