Gastronomie
Ryby se učili udit na Islandu. Již přes rok odhalují taje severských postupů českým zákazníkům
Uzení ryb studeným kouřem patří k tradičním islandským řemeslům. Manželé Trnečkovi ho úspěšně přenesli do Česka.
Čokoládové království z Uherského Brodu dál roste. Janek vyrazil do Prahy a míří přes 100 milionů
Tržby Čokoládovny Janek loni překonaly 70 milionů. Další růst má podpořit nová výrobní hala i kamenný obchod v hlavním městě.
Měsíční půda je úrodná. Vědcům se v ní podařilo vypěstovat první rostliny
NASA se raduje. Zdá se totiž, že na Měsíci budeme moct jednou pěstovat rostliny. Lidstvo je tak o krok blíž ke kolonizaci vesmíru.
Gastronomická skupina Coloseum vstupuje na burzu. V Česku jde o průkopnický krok
Po 27 letech od založení vstupuje Coloseum na pražskou burzu Start. Ambiciózní plán má přinést prostředky pro expanzi i snížení zadluženosti.
Pražská čokoláda se otřepává z pandemie. Chutná i sultánovi a nabízí pepřovou kombinaci
V Praze je od května nová prodejna čokolády Steiner & Kovařík. Míří tu na českého zákazníka, personál zájemce zavede do tajů výroby.
Deset let karlínského Veltlinu. Bar, který se specializuje na naturální vína, znají i za hranicemi
Před 10 lety se proměna Karlína teprve chystala. Přesto zde otevřel nenápadný vinný bar, který je teď jedním z míst, za nímž sem lidé…
McDonald's v Rusku po 32 letech končí. Pro stovky restaurací hledá nového majitele
Kvůli invazi na Ukrajinu populární fastfood definitivně ukončuje svůj ruský byznys. Nové vlastníky získá 850 poboček McDonald's.
Od věnečků pro přátele až po butik v centru Prahy. Z tradičního zákusku udělal mladý cukrář hit
Když máte podnikatelského ducha, i pečení pro okruh přátel může vyústit ve vlastní podnik. Nebo třeba rovnou exkluzivní butik.
Vejmrda v Trutnově a přírůstek legendárního kebabu v Praze. Přinášíme porci gastronovinek
Máme pro vás čerstvou smršť gastronomických novinek. Povolte si opasky, protože se jich s příchodem května neurodilo zrovna málo.
Plnohodnotné vepřové z laboratoře. Startup z Brna kultivuje maso, uspěl mezi 300 globálními konkurenty
Brněnské Mewery získalo miliony na výzkum, pomocí kterého chce kultivovat buňky, aby byla chuť masa stejná jako u klasického vepřového.
Instantní kafe na kolejích je nebavilo. Dnes e-shop Kofio znají všichni milovníci výběrové kávy
E-shop Kofio začal jako koníček mladých nadšenců. Své zákazníky ale seznamuje se světem výběrové kávy už pět let.
Rohlík zavedl vlastní náhradu za kávové kapsle Nespresso. Pečivo nově balí do rozložitelných sáčků
Kompostovatelné sáčky udrží pečivo, ovoce či zeleninu čerstvé stejně jako ty z plastu. Na rozdíl od nich ale mají být šetrnější k životnímu prostředí.
Všemi oblíbené tiramisu z 3D tiskárny. Italové ukazují, že i dezerty lze dělat netradičně
Vytištěné tiramisu mělo podle organizátorů soutěže chutnat velmi podobně jako to, které se připravuje ručně.
Všechno, jen ne nuda v Brně, kapří hody a další pecky z české gastronomie
Kam na drink a dobré jídlo tentokrát?
Pomohl Čechům objevit hummus i kimčchi. Teď se chce s fermentovanými potravinami ukázat v Evropě
Štěpán Hodač narazil na hummus během dovolené a rovnou z něj dostal běhavku. Zachutnal mu ale natolik, že na něm postavil byznys.