Gastronomie
Kofola vrací na trh nápoje v zálohovaných skleněných lahvích. Do projektu se zapojuje i Rohlík
Do zálohovaného skla začne Kofola stáčet mimo svého stejnojmenného nápoje také Vineu a Rajec. Nápoje ve skle budou zatím dostupné v Tescu a na…
Pražský Karlín má novou kapalnou kancelář. Jakmile vstoupíte, ocitnete se v barové laboratoři
Bar Liquid Office je pokračovatelem podniku Cash Only, jehož zavření oplakali nejen jeho majitelé, ale také mnozí baroví nadšenci.
Sendvič k obědu i večeři. Random bistro v Praze ukazuje, proč úspěch pečiva s dobrotami není náhoda
Jakub Novák snil o bistru tak dlouho, až bylo nutné sen realizovat. Vyhrála totiž touha dokázat, že sendvič je víc než rychlá svačina.
Kafe ve Zlíně, čerstvá porce japonské inspirace z Brna a mazance, kam se podíváš
Kam na drink a dobré jídlo tentokrát?
Na placení bez obsluhy utáhli zákazníky i investory. Qerko získává 60 milionů a jde za hranice
Startup naučil lidi odcházet z restaurací bez toho, aby vyndali peněženku. Model plateb přes QR kód se líbí podnikům i zákazníkům.
Někdy nám možná chybí větší odvaha, říká Zemánek. Loni Miton i tak poslal do startupů půl miliardy
Jeden z partnerů Mitonu hovoří o tom, jak investiční cirkus ze severu Čech funguje a proč větří příležitost v gastronomii.
Zlatý jalovcový destilát z pražských Holešovic. Gin od Garage22 je mezi nejlepšími na světě
„Gin s vyváženou chutí čokolády, kandovaného ovoce, čerstvé borovice, jasmínu a růže,“ ocenili porotci prestižní soutěže.
Čerstvý hambáč z robotických rukou a za pár minut. V Americe spustili první burgerový automat
Příprava hamburgeru v podání robokuchaře by měla zabrat jen několik minut.
Nebojte se kostí ani mražených filetů. Rybí guru z Nuslí buduje e-shop pro gurmány
Základem nabídky obchodu jsou ryby z Islandu, k nimž se mladý podnikatel dostal úplnou náhodou. Oslovil ho ale ekologický způsob tamního rybolovu.
Plzeňský Prazdroj a Microsoft chrání pivo před změnou klimatu. Na Žatecku spustily chytrou chmelnici
Meteostanice, čidla a planetární počítač pomohou zachovat v Česku kvalitu chmele. Úrodu ohrožuje změna klimatu a výkyvy počasí.
Do Česka míří nové nealko pivo od Budvaru a Mattoni. Plechovky balí do papíru a mají velké plány
Budvar přinesl pivní základ vycházející z receptury svého nealko piva, Mattoni zajistila mix chutí. Roli hraje i udržitelnost.
Zvláštní nápoj kombucha se v Česku zabydlel. Značka Magu chce letos prodat milion lahví
Symbiotická kultura bakterií a kvasinek zvaná kombucha nabírá na růstu. Tržby Magu jen za březen vystoupaly skoro na třetinu těch za celý loňský rok.
V jednu chvíli jsem zůstal sám s kuchařem, přiznává zakladatel rostlinných bezobalových obědů Baví
Jiří Vosýnek chce přimět Čechy jíst víc rostlinné stravy a žít udržitelně. Loni svůj podnik ale zrovna udržitelným způsobem nevedl.
Věnečkový butik, jarní koktejlový vánek a Itálie v Krkonošské aneb kombinace, kterým neodoláte
Kam na drink a dobré jídlo tentokrát?
Itálie nejsou jen gnocchi. Michelinský šéfkuchař nastoupil do Four Seasons v Praze s odvážným menu
Převzal jak italskou restauraci CottoCrudo, tak i sezónní japonský podnik MIRU.