
Přivítejte Patê, asijskou pekárnu bratrů z Tara a Dianu. Nabízí sladké s nečekaným twistem i japonský chleba
Na Národní třídě to nyní voní čerstvým pečivem s asijským nádechem. Giang a Khanh Taovi tu totiž právě otevřeli svou pekárnu Patê.

Tento pivovar jen těsně unikl demolici. Bylo tu skladiště řepy, teď se tu vaří IPA i obědy u Labe
Dvě kola, dva pivovary. Vyjeli jsme na východ od Prahy, abychom poznali krásy Polabí i dva úplně odlišné rodinné podniky. Tady je naše reportáž.

Na rodinné farmě v Polabí pěstují superpotravinu, o které Češi tolik nevědí. V čem je síla topinamburů?
Rodinná Farma Oleško pěstuje potravinu, která snižuje krevní cukr i cholesterol. Topinambury chutnají sladce a připravit se z nich dá všelico.

Mají potravinové alergie, tak rozjeli kavárnu, kde si pochutnají nejen bezlepkáři. A dohlíží na ně múzy
V Múza Café si dáte výběrovou kávu a mají tu i spoustu bezlepkových, dairy-free nebo veganských dobrot. Co dalšího se na pražské gastroscéně děje?

11Podívejte se na proměnu multikina Galaxie na Hájích. Po letech otevírá, je tu obří bar i Dejvické divadlo
Kulturní stanice Galaxie spojuje Dejvické divadlo, Divadlo Minor, DAMU, 4+4 dny v pohybu a DanceConnected.

Chátrající pivovar vedle pražské zoo ožil. Láká na burgery, živé podcasty a možná znovu rozvaří i pivo
Areál pivovaru koupil loni investor Matěj Turek, letos se v něm otevřela naplno Troya Praha. Tam bude 18. září živě natáčet i podcast Režim…

Mají rádi brunche, na Žižkově jim ale chyběly. Stvořili tak bistro, kde si dáte pořádnou českou hostinu
V Hartigově ulici si můžete dát spoustu dobrot – nově ale také i české brunche, koláč doslova od maminky nebo minerálku od Mariánských lázní.

Za jídlem na jižní Moravu. V bývalé vesnické hospodě dělají světovou kuchyni a v klášteře vaří pivo
Na jižní Moravě se dobře vaří nejen za zavřenými dveřmi soukromých kuchyní, ale i v bistrech či restauracích. To nejlepší vybírá místní průvodce.

Nechtěli se zbláznit z rodinné tragédie, tak v Brdech zřídili pivovar. Lákají na ležáky za 35 korun
V malé obci Ohrazenice, na dohled od hustých brdských lesů, stojí malý pivovar. Za jeho vznikem stojí příběh o ztrátě, síle i naději.

Tahle desítka fastfoodů z USA chce do Česka. Kromě hranatých burgerů Wendy's třeba i kuře za miliardu
Od burgerů přes tacos až po pizzu. Americké fastfoody a restaurace hledají franšízanty pro své pobočky v Praze i dalších městech.

Záporák z knihy Dana Browna kuje pikle v pražském baru Black Angel’s. A ten to oslavil speciálními drinky
Tajemství všech tajemství přivádí čtenáře Dana Browna do Prahy. A taky do baru na Staroměstském náměstí, který se toho rozhodl využít.

Před patnácti lety se v Praze pustili do alsaské kuchyně. Na jejich vyhlášenou kachnu se chodí dodnes
V roce 2010 převažovala na pražské gastroscéně česká nebo italská jídla. Přijít s francouzskými tak bylo docela odvážné – a vyplatilo se to.

Hlavně se připoutat, držet si příbory a nebát se. Obědvala jsem zavěšená na jeřábu nad Prahou a přežila
Do Prahy se po roce vrátila Večeře v oblacích. Až do 14. září tu slovenský šéfkuchař Peter Slačka servíruje své menu ve 40 metrech…

Koblihy z Brna dorazily do Prahy. Ve Vršovicích si je dáte s krupicovou kaší či jako meruňkový knedlík
Po letech pop-upů otevřela Kobliha Brno trvalou pražskou pobočku. Denně se v ní usmaží na 200 sladkých bochánků a většinou se vyprodají.

Začalo to jako malá restaurace, teď jsou na stovkách míst. Do českých obchodů míří sushi hráč z Německa
V Německu je už Sushi Circle na více než třech stovkách míst – obvykle v supermarketech. Kromě sushi v krabičkách nabízí i japonský street…












