Gastronomie

dk-nahled

Vinohrady přivítaly novou gastronomickou oázu. Ráno láká na croissant, večer na víno a chutě Středomoří

Po menší prázdninové pauze je tady čerstvé vydání newsletteru Deli, které tentokrát potěší milovníky zmrzliny, příjemných barů a neokoukaných bister.

BrandStories Tereza Gondková

Rodinnou firmu Ollies jsme s bráchou téměř položili. Teď víme, že v naší rozdílnosti je síla

Jak překonat úskalí rodinných firem? A proč už nefrčí klasické zákusky? Poslechněte si podcast BrandStories s kreativní šéfkou Ollies Terezou Gondkovou.

vokurka-kitl

Jablonecký sirupový byznys vyrostl na 118 milionů. Budoucnost je v minerálce, říká zakladatel Kitlu

Před dvěma lety vrátil Jan Vokurka na trh Vratislavickou kyselku. Prodává se jí stále víc a jednou by měla tvořit polovinu byznysu celého Kitlu.

wendys

Další konkurence pro McDonald’s. Po Five Guys chce do Česka i fast food s hranatými burgery Wendy’s

Wendy’s míří do Evropy. Do konce roku 2025 tu chce otevřít padesát restaurací, v následujícím desetiletí až 400. Na mapě je přitom i Česko.

nesnezeno-penny

Přes sto tisíc zachráněných balíčků potravin v Penny či Starbucks. Český projekt bojuje proti plýtvání

Díky platformě Nesnězeno mohou podniky nabídnout se slevou jídlo, které by se jinak vyhodilo. Společně s Maďary navíc expandují.

efsy-nahled

Je libo espresso tonic s limoncellem? Víme o nejnovějších kavárnách, kde se v létě zaručeně osvěžíte

Pokud si v létě potrpíte na kavárny s příjemnou zahrádkou, budete mít radost. V Praze se otevřely hned tři nové a překvapivě to není…

slavia-radegast

Slavia má posilu i pro fanoušky. V Edenu budou piva od Plzeňského Prazdroje, na Spartě dál Staropramen

Fotbalová SK Slavia Praha chce útočníka Tomáše Chorého z Plzně. Ve stejném městě vybrala i pivního partnera, kterým nahradí Lobkowicz.

Lukáš Hejlík a Krista Audi Turynová

Češi se bojí, že „jim tam přijdou lidi“. Odlehčujeme místům, kde je přeturistováno, říkají Hejlík a Turynová

Objevování nových míst v Česku je šance, jak odlehčit turisticky přetíženým místům, říkají Lukáš Hejlík a Krista Audi Turynová.

foyer-cafe-9

Šampaňské a foie gras na hlavním nádraží. Ve Fantově budově se otevřela nová secesní kavárna

Mají tu čaj o páté a také výběr z vín, dojít se sem ale dá třeba jen na kafe či pro sendvič do vlaku.…

piva-1

Na trh spadla lavina nealkopiv. U kterých neloknete vedle? Udělali jsme test, tady jsou naše tipy

Pivovary naskakují na nealko vlnu a z nabídky nealkopiv se už točí hlava. Vyzkoušeli jsme za vás, která zpříjemní večer a na která si…

Podívejte se na nejlepší příběhy, které jsme letos napsaliStory

Kavárnice z autobusové zastávky pobláznila LinkedIn. Za jejími dorty jezdí do Pasohlávek stovky lidí

Má miniaturní kavárnu a radí začínajícím podnikatelům, jak se nespálit. Jejím mentorem je Jan Vlachynský z brněnské skupiny Lidi z Baru.

wen-nahled

Rýžové nudle a padesát odstínů čili. Číňanka Wen otevřela bistro, kde prezentuje svůj domov na talíři

Milovníci asijské kuchyně se radují, Vinohrady totiž přivítaly nové bistro Číňanky Wen. Ponořit se tu můžete do kulinařiny jejího rodného Čchung-čchingu.

patrik-becvarRozhovor

Vedl restauraci v Obecním domě, teď vaří v Jizerkách. Na horách bych se nečekal, ale baví mě to, říká

Patrik Bečvář šéfoval kuchyni v centru Prahy, teď ho najdete ve vyhledávaném hotelu Královka. Kromě toho reprezentuje Česko na kulinářských soutěžích.

grande-paolo-bar

Dnes otevře, za měsíc zmizí. V Karlíně bude fotbalovým Eurem žít jeden z nejmenších sportovních barů na světě

Možná jste už šli kolem. Bar Grande Paolo odkazuje na legendárního fotbalistu Pavla Nedvěda a chce při Euru ukázat, že i maličkosti dělají radost.

maj-7

Five Guys zatím ne, už za dva týdny ale Popeyes a spol. Podívejte se, jaké restaurace budou v Máji

Restaurace v nejvyšším patře Máje nabídne netradiční výhled na Prahu. Lidé se ale mohou těšit také na nabídku občerstvení z celého světa.