Gastronomie

Ale vždyť jste jen ženy! Úspěšné bistro Karel založily dvě známé, zákazníci za ním ale hledají muže
V pražské Troji otevřel před rokem nevšední podnik. Zajímá místní a návštěvníky zoo, ale jezdí do něj i lidé z Letné, Vinohrad či Holešovic.

Ze stánku naučil Pražany jíst americké barbecue, teď otevřel restauraci. Isaac's BBQ je jako masožroutský sen
Isaac Starobin z vyhlášeného projektu Dirty Dog si splnil sen a otevřel si vlastní restauraci. Prim v ní hrají lahodné maso a vyladěné drinky.

Konec karlínského Kro? Jen stěhování, přesuneme i pekárnu z Vršovic, říká šéf. Nový prostor není daleko
Taky se k vám doneslo, že končí karlínské bistro Kro? Jeho šéf Vojta Václavík vyvrací obavy a popisuje velké plány svého podniku.

Holešovická tržnice ožije jídlem. Ještě letos tu Ambiente otevře nového Myšáka a další Naše maso
Ambiente otevře v Pražské tržnici novou pobočku Myšáka a řeznictví Naše maso. Novinkou bude slovenská restaurace. Zátiší obsadí Burzu.

Konkurence Michelinu Gault&Millau vstoupila do Česka. Nejvyšší ocenění získalo Papilio Jana Knedly
Kromě michelinských hvězd se v Česku budou rozdělovat také čepice nového průvodce. První ročník za sebou nechal 165 z nich po celém Česku.

Sušené maso z pštrosa? Proč ne. Jihoafričan začínal v obýváku, teď chce Čechy naučit jíst biltong
Česko si zamiloval natolik, že se sem přestěhoval natrvalo. Chyběl mu ale pravý biltong – a tak toto sušené maso prodává ve spolupráci s…

Jedna z pražských legend končí. Dejvickou nádražku nahradí moderní restaurace
Dosavadní provozovatel vedl s vlastníkem nádraží spory o nájemné a před třemi lety mu vypršela smlouva. Tak Správa železnic uspořádala soutěž.

Do Česka vstupuje zdravý fastfood dean&david. První pobočku má v Máji, brzy už ale plánuje další
Salátový řetězec dean&david už působí v německojazyčných zemích a v Kataru. Teď vstupuje do Česka a jen v pražském Máji nezůstane.

Z michelinského Fieldu do vlastního. Šéfkuchař Ovcharuk ukazuje moderní kuchyni s dotekem Ukrajiny
Po pauze jsou tady gastronomické novinky v podobě newsletteru Deli. Mezi nimi je i podnik, který láká na návštěvu od snídaně až po večeři.

Eska otevře druhou pobočku, tentokrát na Letné. Zaměří se na pečivo a produkty ze sítě Ambiente
Na rohu ulic Malířská a Veletržní otevře už brzy druhá pobočka pekárny od Ambiente. Oproti Karlínu bude provozovna menší.

V nymburské nemocnici pozvedl gastronomii, teď bude vařit v luxusním hotelu. Mise ale pokračuje
V někdejším hotelu Intercontinental, jenž otevře jako Fairmont, bude vařit i Nikolas Kratěna, který mění zaběhnuté gastronomické návyky v nemocnicích.

Sestavili automat a dali do něj brambory. Teď stojí na sídlišti v Letohradě a prodá jich tunu týdně
Se svou značkou Bramborář mají farmářský obchod, kde nabízejí různou zeleninu. Rozhodli se ale prodávat i v automatu – a je o něj zájem.

Dám si sedm (nealko) piv a jednu Červenou. Lokál uvádí na trh vlastní nealkoholický destilát
Lokál už má vlastní zelenou a hruškovici. Červená je ale první nápoj bez alkoholu. Výsledný dojem po jejím vypití má být podobný jako u…

Hudba je provází od dob, kdy lovili zvířata. Teď gastroparta Ze Mě chystá mejdan, jaký tu ještě nebyl
„Tak jsme tu, nalej nám pálenku!“ Poslední lednový den kulinářská crew Ze Mě uspořádá akci, na které propojí živé vaření se živou hudbou.

Místo burgerů zdravá strava a džusy. Gruzínský fast food SKA v Praze otevřel už dvě pobočky, míří na deset
Gruzínská síť SKA nabízí rychlé a zároveň zdravé občerstvení, menu jí sestavovali výživoví poradci. Najdete tu i proteinové shaky nebo čerstvé wrapy.