Gastronomie

bistro-karel-19Story

Ale vždyť jste jen ženy! Úspěšné bistro Karel založily dvě známé, zákazníci za ním ale hledají muže

V pražské Troji otevřel před rokem nevšední podnik. Zajímá místní a návštěvníky zoo, ale jezdí do něj i lidé z Letné, Vinohrad či Holešovic.

isaac-vod

Ze stánku naučil Pražany jíst americké barbecue, teď otevřel restauraci. Isaac's BBQ je jako masožroutský sen

Isaac Starobin z vyhlášeného projektu Dirty Dog si splnil sen a otevřel si vlastní restauraci. Prim v ní hrají lahodné maso a vyladěné drinky.

kro-karlin

Konec karlínského Kro? Jen stěhování, přesuneme i pekárnu z Vršovic, říká šéf. Nový prostor není daleko

Taky se k vám doneslo, že končí karlínské bistro Kro? Jeho šéf Vojta Václavík vyvrací obavy a popisuje velké plány svého podniku.

prazskatrznice-viz9-min

Holešovická tržnice ožije jídlem. Ještě letos tu Ambiente otevře nového Myšáka a další Naše maso

Ambiente otevře v Pražské tržnici novou pobočku Myšáka a řeznictví Naše maso. Novinkou bude slovenská restaurace. Zátiší obsadí Burzu.

jan-knedla-nahled

Konkurence Michelinu Gault&Millau vstoupila do Česka. Nejvyšší ocenění získalo Papilio Jana Knedly

Kromě michelinských hvězd se v Česku budou rozdělovat také čepice nového průvodce. První ročník za sebou nechal 165 z nich po celém Česku.

jihoafricanStory

Sušené maso z pštrosa? Proč ne. Jihoafričan začínal v obýváku, teď chce Čechy naučit jíst biltong

Česko si zamiloval natolik, že se sem přestěhoval natrvalo. Chyběl mu ale pravý biltong – a tak toto sušené maso prodává ve spolupráci s…

spojka-events

Jedna z pražských legend končí. Dejvickou nádražku nahradí moderní restaurace

Dosavadní provozovatel vedl s vlastníkem nádraží spory o nájemné a před třemi lety mu vypršela smlouva. Tak Správa železnic uspořádala soutěž.

deandavid-praha-interier-1-1

Do Česka vstupuje zdravý fastfood dean&david. První pobočku má v Máji, brzy už ale plánuje další

Salátový řetězec dean&david už působí v německojazyčných zemích a v Kataru. Teď vstupuje do Česka a jen v pražském Máji nezůstane.

kk-nahled

Z michelinského Fieldu do vlastního. Šéfkuchař Ovcharuk ukazuje moderní kuchyni s dotekem Ukrajiny

Po pauze jsou tady gastronomické novinky v podobě newsletteru Deli. Mezi nimi je i podnik, který láká na návštěvu od snídaně až po večeři.

eska4

Eska otevře druhou pobočku, tentokrát na Letné. Zaměří se na pečivo a produkty ze sítě Ambiente

Na rohu ulic Malířská a Veletržní otevře už brzy druhá pobočka pekárny od Ambiente. Oproti Karlínu bude provozovna menší.

Nikolas Kratěna byl šéfkuchařem nymburské nemocnice, teď bude vařit v hotelu FairmontStory

V nymburské nemocnici pozvedl gastronomii, teď bude vařit v luxusním hotelu. Mise ale pokračuje

V někdejším hotelu Intercontinental, jenž otevře jako Fairmont, bude vařit i Nikolas Kratěna, který mění zaběhnuté gastronomické návyky v nemocnicích.

bramborStory

Sestavili automat a dali do něj brambory. Teď stojí na sídlišti v Letohradě a prodá jich tunu týdně

Se svou značkou Bramborář mají farmářský obchod, kde nabízejí různou zeleninu. Rozhodli se ale prodávat i v automatu – a je o něj zájem.

cervena-4

Dám si sedm (nealko) piv a jednu Červenou. Lokál uvádí na trh vlastní nealkoholický destilát

Lokál už má vlastní zelenou a hruškovici. Červená je ale první nápoj bez alkoholu. Výsledný dojem po jejím vypití má být podobný jako u…

fyring-room

Hudba je provází od dob, kdy lovili zvířata. Teď gastroparta Ze Mě chystá mejdan, jaký tu ještě nebyl

„Tak jsme tu, nalej nám pálenku!“ Poslední lednový den kulinářská crew Ze Mě uspořádá akci, na které propojí živé vaření se živou hudbou.

ska

Místo burgerů zdravá strava a džusy. Gruzínský fast food SKA v Praze otevřel už dvě pobočky, míří na deset

Gruzínská síť SKA nabízí rychlé a zároveň zdravé občerstvení, menu jí sestavovali výživoví poradci. Najdete tu i proteinové shaky nebo čerstvé wrapy.