Gastronomie
Jiří Burian oslnil klipem pro Lidl. Teď s Přemkem Forejtem rozehrál burgery v kuchyni McDonald’s
Tohle vás bude bolet, nebo nesmírně bavit. Přemek Forejt s Kapitánem Demo svým burgerovým bizárem zbořili kuchyň McDonald’s.
Dopřát lidem dobré místní pálenky. Nápad na Lihovárek se zrodil ve Stodolní, teď e-shop nabírá miliony
Myšlenka na založení e-shopu s kvalitními destiláty vznikla ve vyhlášené ostravské ulici. Obchod s dvacetimilionovými tržbami podpoří i Miton.
Obývák ve skleníku. Dánští architekti navrhli novou podobu michelinské restaurace Äng
Panenská příroda, skvostná architektura, vytříbený design a 19 chodů k tomu. Tak vypadá nejen gastronomický zážitek v restauraci Äng.
Kampotský pepř, uzené ryby i marmelády. Češi bodovali na gastronomických Oscarech
Soutěž Great Taste pravidelně oceňuje vybrané delikatesy z celého světa. Letos porotce zaujalo 64 českých produktů.
České saláty porostou v Arábii. Pražský startup buduje své farmy přímo v místních supermarketech
Hydroponické pěstování rostlin dává velký smysl tam, kde šetří každou kapkou vody. České farmy se uplatní v katarském Sparu nebo Carrefouru.
Do Brna putují gastronomičtí Oscaři. Má je čokoládovna Ajala, která vyrábí po vzoru indiánů
Filip Teplý se při tvorbě čokolády inspiroval u amerických Mayů. Boduje s ní nejen u zákazníků, ale i na prestižních mezinárodních soutěžích.
Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together
Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku.
V komplexu Anežského kláštera se objevila nová kavárna. A v Brně otevřeli vinnou kapli
Opět vás zodpovědně informujeme o tom, co nového se na české gastro scéně urodilo. Káva, víno, něco k snědku – od každého máme něco.
Jako přesun z jeskyně do roku 2300. Oh Deer Bakery začala punkově, teď její cronuty osladí život v Arábii
Kombinaci croissantu a donutu si jako „guilty pleasure“ lidé zamilovali. Časem by mohly bodovat i buchty a pečivo z přebytků.
Český startup Choice digitalizuje přes 7 tisíc restaurací v 25 zemích. Nyní nabírá desítky milionů
Mezi klienty startupu patří podniky Modrý zub, Fruitisimo i některé hotely Hilton a Marriott. S investicí chce naplno expandovat.
Navštívili jsme restauraci s vlastním včelínem, spižírnou a zahradou. Nachází se v centru Prahy
I v betonové džungli může vzniknout oáza, kde se daří včelám, květinám i bylinám a kde se zavařuje a nakládá jako na chalupě u…
Chilli con carne na ledovci v Gruzii. Na pětitisícovce jsme vyzkoušeli jídla od českých dobrodruhů
Česká firma Adventure Menu naši expedici zjednodušila hned dvakrát. Bedra nám netížily konzervy a chuťové buňky nestrádaly.
Vědec hledal uprostřed grilovací sezóny odpověď na klíčovou otázku. Jak často otáčet burger na roštu?
Častější otáčení vede k rychlejšímu propečení. Zjistil to akademik ve spolupráci s počítačovým programem. Kuchaři to říkali už dávno.
Levitující střecha. U Znojma vznikl vinařský komplex inspirovaný moravskou krajinou
V obci Havraníky vyrostl podle návrhu studia Jakub Cigler Architekti vinařský areál, jehož střecha kopíruje reliéf jihomoravské krajiny.
Budoucnost nemasa je v podhoubí. Steaky z mycelia nahrazují hovězí, vepřové i kuřecí a přilákaly miliardy
Veganské maso v podání Meati Foods se už dostalo na talíře amerických strávníků. Startup se díky čerstvé investici může zakousnout do expanze.