Gastronomie
Za úspěchy Djokoviće prý stojí i rostlinná strava. Byznysově to ale elitnímu tenistovi moc nevyšlo
Vítěz letošního Wimbledonu už roky jí primárně rostlinnou stravu – zlepšil díky tomu kondici i mozek. Veganská restaurace a značka jídel mu ale ztroskotaly.
Na cimbálku v secesních kulisách. V Obecním domě otevřela pivnice, která se vrací k tradicím
V pivnici Obecního domu po dvouleté pauze pípami opět začala proudit plzeň. Historicky cenný prostor se tak může zaplnit ruchem.
Svět zasáhla čtvrtá kávová vlna. Ovlivnit byznys s tmavým nápojem může také v Česku
Dvě expertky na českou kávovou kulturu popisují, jak kavárenský svět před lety proměnila takzvaná třetí vlna a co mu přinese čtvrtá.
Tip na víkendový výlet. V severočeské sklárně Ajeto si můžete vyrobit vázu i se skvěle najíst
Proč skláři u výhně hasí žízeň speciálním pivem? To pochopíte ve sklárně Ajeto, až si stoupnete k peci a sami fouknete do sklářské píšťaly.
Z redakce do kuchyně. Darina Křivánková šéfovala několika časopisům, teď otevřela bistro v Krumlově
Čas dovolených je tady, to ale neznamená, že vás o aktuálním dění na českém gastronomickém rybníčku nebudeme informovat.
Nanuky začala vyrábět ve dvoupokojovém bytě. Její umění baví Tomáše Čupra i Porsche
Za čtyři roky od založení značky Nanooky prošlo Lence Klusoňové rukama 50 tisíc zmrzlin na špejli. Každá z nich je přitom originál.
Za pivem na Vysočinu. Zlatý mok se tady točí kolem spisovatele Bohumila Hrabala
Pivovar v Polné, kde prožil kus svého dětství Bohumil Hrabal, si vysloužil ocenění Křišťálový špendlík. V regionu pozornost poutají i Dalešice.
Zocelené Manifesto jde z Prahy konečně do světa. Oblíbený gastroprojekt vzniká v Berlíně
Prozatím byl Manifesto Market pouze v Česku. Jeho zakladatel Martin Barry však má velké plány, v nichž nechybí USA ani burza.
Od slévání odlitků do aut k litinovému nádobí. Podnikatel z Brna úspěšně navazuje na českou tradici
K práci s rozžhaveným kovem to Jana Hrubeše vždy táhlo. A i když cesta ke značce Litináč nebyla přímočará, její popularita roste.
Kam na jídlo po výšlapu na Ještěd? V Liberci jsou nejoblíbenější nepálské a indické speciality
Hvězdičky na Google Mapách rozhodly o dalším nejlepším podniku. V severních Čechách nejvíce baví kuchyně z indického subkontinentu.
Vpředu kavárna, vzadu stroj. Začínal s pražičkou na dvě kila kávy, dnes upraží 15 tun ročně
René Královič začal pod značkou Rusty Nails pražit kávu podle příručky, postupně se ale dostal do podniků po celém Česku.
Takhle vzniká sladký hřích. Podívali jsme se na výrobu Pražské čokolády i Karlových koulí
Čokoláda se v Česku vyráběla v pražském Karlíně už v roce 1832. Pražská čokoláda od Steiner & Kovařík by ráda na tuto tradici navázala.
Pod Špilberkem se otevřela zahrada ve stylu poutě. Zve na hravé koktejly i jídlo pod širým nebem
Jsou tu pravidelné novinky z české gastroscény. Tentokrát se zaměřujeme na pitný režim, který s rostoucí teplotou nabývá na důležitosti.
Nejlepší podnik na severní Moravě. Ocenění Googlu získala restaurace s východoevropskými knedlíčky
Na české gastroscéně se stále častěji skloňuje Ostrava. Uživatelé Google Map vyzdvihli restauraci Pelmeški, ale město láká i dalšími podniky.
Multivanem za vůní sladu a kokosu. Vyrazili jsme na výlet do největšího českého minipivovaru Zichovec
Pivovar Zichovec proslul svou chutí neustále experimentovat. My se nechali provést všemi zákoutími této pivní laboratoře.