Gastronomie
V Česku se rozjíždí automaty na zeleninu, vejce i maso. Týdně jimi projde i jedna celá kráva
Kolem Prahy se dají v automatech koupit čerstvá vejce, v Brně zase mají automat na ovoce a zeleninu. A na severu v něm prodávají…
Michelle Obamová stojí za novou značkou nápojů pro děti. S jejich pomocí chce snížit závislost na cukru
Přesvědčit děti, aby pily vodu, není v konkurenci sladkých nápojů snadné. Michelle Obamová se jim tak snaží do jídelníčku dostat zdravější alternativu.
Krabičkový byznys Filipa Sajlera. Šéfkuchař chce zlepšit vaření v kuchyních nemocnic či škol
Známý šéfkuchař rozjel výrobu výživově hodnotných hotovek pro firmy bez kantýn a chystá se pomoct i nejrůznějším jídelnám.
V Česku se uvařilo třináct druhů piv na oslavu žen v pivovarství. Jejich symbolem jsou růžové holínky
Pivovary po světě každoročně připravují limitovanou edici zlatého moku na oslavu žen v pivovarství. V Česku se zapojil rekordní počet.
Italská tradice v Praze. Do nové pekárny vyrazte pro chléb, jehož historie sahá až k výbuchu Vesuvu
V Pompejích se díky sopečnému popelu zachovalo ledacos. Třeba bochník chleba. Podle jeho receptury nyní peče Ital Giacomo Candido v Praze.
Na Václaváku otevřela atrakce za téměř půl miliardy. Má 10 pivních tanků a ukáže příběh Plzeňského Prazdroje
Domy, kde ukazují svůj klenot světu, mají v Amsterdamu Heineken či v Dublinu Guinness. Unikátní atrakci teď má i Plzeňský Prazdroj v Praze.
Britům chybí v McDonald's majonéza. Hellmann's v chytré kampani ukazuje, jak ji získat
Kuřecí sendvič bez kuřete, žemle i salátu. A když si své jídlo takto očešete, můžete ještě dostat finanční kompenzaci.
Konkurence McDonald's a KFC přichází. Popeyes letos v Česku otevře rovnou čtyři restaurace
Jedna v Praze, druhá v Brně – a zbylé dvě neznámo kde. Oblíbený americký fast food dorazí do Česka už za pár měsíců a…
V The Last of Us houby vyhladily lidstvo. My zkusili, zda se po nich budeme lépe soustředit na práci
Houby nemají kvůli seriálovému hitu dobrou reputaci. Do naší redakce se ale dostaly ve formě nápojů slibujících skvělé účinky. Jak uspěly?
S kimčchi začínali ve sklepě. Dnes Kuderovi vyrobí 2 tisíce produktů denně a dosáhli obratu 10 milionů
Pro kimčchi od Martina Kudery chodili během pandemie všichni známí a sousedé. Společně s manželkou se tak rozhodl, že na něm vybuduje vlastní byznys.
Vinohradský pivovar přesunul většinu výroby do Káraného. Může zde uvařit až 15 tisíc hektolitrů piva
Před devíti lety začali vařit pivo na Vinohradech, teď pole působnosti posouvají za hranice Prahy. Vinohradský pivovar totiž nově najdete i v Káraném.
Praha se poprvé stává dějištěm velkého gastronomického festivalu. Zúčastní se ho 25 podniků
Po dvou týdnech je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény v podobě newsletteru Deli. Povolte si opasky, protože začaly velké hody.
Bratři Borští postavili stylový podnik na croissantech. První várky vypadaly jako loupáky, smějí se
Kdo se vyzná v pečení, dobře ví, že croissanty jsou velká alchymie. Bratrům Borským se na nich ale podařilo vybudovat úspěšný podnik.
Prehistorická pochoutka. Australané vytvořili v laboratoři kouli z mamutího masa
Australská společnost Vow společně s vědci vyvinula masovou kouli, jejíž základ tvoří protein z mamuta. Snaží se tím upozornit na klimatickou změnu.
Má vliv na tisíce vinařství v Česku a obrat přes 200 milionů. Teď chce expandovat i do dalších oborů
Podnikatel Jan Žďárský je v Česku jedním z nejúspěšnějších dodavatelů vinařských technologií. Proinvestovat by se ale chtěl i mimo tradiční oblast.