Gastronomie

kro-vrsovice-nahledRychlá zpráva

Nové Kro otevře na konci léta. Třetí pobočka vznikne v developerském projektu Dock v Libni

V Docku získá oblíbené bistro větší prostory, které umožní mít tu nejen restauraci, ale i další části podnikání.

fermatoStory

Dělal v autoprůmyslu, ale šel za svým snem. Jeho firma na kvašené omáčky loni vyrostla o 900 procent

Rajčatovou omáčku si dělal Radim Stráník nejdřív doma, pak založil firmu Fermato a loni se jí začal plně věnovat. V obratu vyrostla na 20…

sladek-jan-spacek-staropramen

Staropramen má lepší jméno v cizině než v Česku, říká sládek. Za 20 let jsme várku vylili jen třikrát

„Když k nám přijde piják jiné značky, často se ukáže, že negativní zkušenost se Staropramenem není způsobená pivovarem,“ tvrdí Jan Špaček.

fairmotn-1

Zapomeňte, že je to hotelová restaurace. Greenhouse je především o dobrém pivu a mase

Šéfkuchař nové restaurace ve Fairmontu pracoval i u britské kuchařské hvězdy Gordona Ramsayho. Koncept stojí na spojení hospody s dobrou gastronomií.

claudio-1Story

Na otočku jezdili do Florencie jen kvůli sendviči. Z úspor pak rozjeli malou Itálii v srdci Moravy

Ke schiacciatě si vypěstovali takový vztah, že na ní vybudovali byznys. Jejich bistro Claudio je novou gastrochloubou Olomouce, míří ale i dál.

ochutnej-dejinyStory

Tvá huba pozná středověk! Nadšenec vaří podle historických receptů a objíždí s nimi celé Česko

Pražský kuchař se rozhodl vařit podle středověkých receptů. Jeho stánek Ochutnej dějiny navštěvují labužníci z celého Česka.

centraal-6

Kuře a bubliny. Kamarádi nabízejí v bistru u náplavky jediné jídlo a téměř každý den ho vyprodají

Nenápadný Centraal na Rašínově nábřeží nabízí dokonalé smažené kuře a k němu šumivé víno. Funguje dva týdny, už ale platí za nový pražský fenomén.

medovinarna

Z nenápadné vinárny vytvořil chrám prastarého nápoje. Málokdo ví, co pije, říká medovinový someliér

Medovina zažívá v Česku comeback. Specializovaný obchod v centru Prahy nabízí její nízkoalkoholické i prémiové varianty a boří stereotypy.

antoninovo-pekarstvi-1

Antonínovo pekařství otevřelo na náměstí Míru. Z lásky na první pohled tu vznikají i buchtičky s krémem

Dlouho připravovaná pobočka Antonínova pekařství otevřela na prvního máje. Kromě známého sortimentu nabídne spoustu novinek.

prvni-pivni-maj

První máj, pivní ráj. Původně sousedská akce láká na Břevnov tisíce lidí, degustují i soutěží v pití

Oblíbený festival První pivní Máj letos slaví významné jubileum. Už 10 let přináší milovníkům piva příležitost poznávat české sládky v kulisách Břevnovského kláštera.

beef-7

Rituální večeře, během níž číšnici neřeknou ani slovo. Téměř vyprodaný Beef rozjímá nad budoucností jídla

Zátiší Catering Group přineslo do Holešovické tržnice vskutku netradiční event, který spojuje jídlo a divadlo a při němž se člověku tají dech.

bombastica-2

Pořádá Ples jako Brno, nejvýdělečnější je pro něj ale pizza. Dělá ji na italský, český i americký způsob

Do rozvážky pizzy se pustil během covidu, teď je z ní nejvýdělečnější část podnikání. Bombastika vyrostla za čtyři roky ze 3 na 67 milionů.

mamasRozhovor

V Ano, šéfe! ho kluci zaujali svými burgery. Po letech s nimi Zdeněk Pohlreich rozjel byznys

Jsou v Ostravě, Olomouci a Brně, brzo ale vyrazí i za hranice Moravy. „Burger není jen sekaná v housce, dost lidí to nechápe,“ hlásí…

fruitisimo-jan-hummel

České Fruitisimo utržilo půl miliardy. Míří do Bukurešti a odkládá vstup na burzu, i kvůli Pilulce

Nové začátky vyhlíží Fruitisimo v Rumunsku, z Rakouska se naopak letos stáhlo. Důvodem prý byly především vysoké personální náklady.

Nejen BistroRychlá zpráva

Oblíbené karlínské Nejen Bistro končí, během léta by se ale mělo objevit jinde

Nejen Bistro se street foodem po deseti letech končí a mění čtvrť. V Karlíně zůstává jeho gastronomická sestra Karlínská HolKa.