Gastronomie

starbucks_1Story

Střídání ve Starbucks. Byznysový idol nahradí muž, který umí prodat kondom, limonádu i dezinfekci

Laxman Narasimhan, který vedl koncern Reckitt, převezme kavárenský řetězec z rukou jeho tvůrce a legendárního manažera Howarda Schultze.

ustepana

Hospůdka U Štěpána proslavená pořadem Ano, šéfe! končí. Není to jednoduché, píší majitelé

Místo, které se stalo cílem milovníků dobrého jídla, bohužel zavře své dveře. Majitelům došly síly a potřebují se znovu nadechnout.

beer-fest-nahled

Velkolepé pivní radovánky. Zichovec zve na více než 50 druhů piv v doprovodu jídla a hudby

Pivo, káva, ramen, rozšíření provozu oblíbené pražské restaurace a kulinářské kurzy. To všechno přinesl na českou gastroscénu konec srpna.

planted-1

Z rostlin vyrábí i řízek. Teď získal 1,7 miliardy korun na další nemasové pochoutky z laboratoře

Švýcarský gastronomický startup Planted se díky nové investici vydá s laboratorním masem dále do Evropy.

The Macallan whisky

Whisky naležato. Automobilka Bentley navrhla pro palírnu Macallan nezvyklou lahev

Legendární automobilka Bentley a palírna The Macallan představily spolupráci, jejímž výsledkem je lahev, kterou si ve své barové vitríně nepostavíte.

Eggo bistro Kunc a Winkler

Snídaně snů. Food truck nám v začátcích pomohl přitáhnout pozornost, říkají majitelé Eggo bistra

Začínali s food truckem, který se jim finančně sice příliš nevyplatil, ale marketingově šlo o dobrý tah. Dnes se v jejich bistru dveře netrhnou.

Jan Hummel Fruitisimo

Fruitisimo roste za hranice i do obchodů. Na krizi platí jedině investice, říká šéf ovocných barů

Otevírání nových poboček, investice do marketingu i digitalizace a vývoj produktů pro supermarkety. Fruitisimu se daří růst, současné krizi navzdory.

sodo-nahled

Nejen na šodó do Šodó bistra. Známí čeští foodies otevírají v Dejvicích vlastní podnik

Dejvice se na podzim rozrostou o bistro s maloměstskou atmosférou, kam budeme moci vyrazit za dobrým jídlem, kávou a také vínem.

burger-king-nemaso1

Ochutnali jsme nové nemasové menu v Burger Kingu. Sójový Long Chicken chutná jako kuřecí

Rostlinné alternativy jsou v Česku stále oblíbenější. Burger King zařazuje náhradu za kuře i hovězí také do dalších oblíbených produktů.

Bistro Točna

Na jídlo a pivo do tramvaje. Dříve zanedbané obratiště na Dlabačově láká na gastronomii i kulturu

Dosud opuštěná tramvajová smyčka Dlabačov ožila dobrým jídlem a pivem, které si mohou návštěvníci tematicky užít přímo v tramvaji.

Rybí zahrada

Nedaleko Prahy vybudovali akvaponickou farmu budoucnosti. Na Rybí zahradu teď získali miliony

Slyšeli jste o akvaponii? Jejím průkopníkem v Česku je projekt Rybí zahrada, kde se podařilo úspěšně spojit chov ryb s pěstováním zeleniny.

cofeespot-1

Spojení oblíbených moravských značek. Čokoládovna Janek koupila pražírnu Coffeespot

Zakladatel pražírny Coffeespot se rozhodl svůj podnik prodat dobrému kamarádovi. Dal mu přednost před Kofolou.

narodni-38-reg

Bistro, pohodová kavárna a večerka jinak. Mladý podnikatel obrací vietnamské podniky naruby

Huy DoQuang provozuje v Praze tři podniky, zabrousil také do cateringu a z rodinného bistra se chystá vytvořit řetězec restaurací.

povidlon-nahled

Na Lipno za koupáním a sladkým. Nová cukrárna Povidloň láká na moderně pojatou tradici

Dva týdny utekly jako voda a je tady další gastronomická inspirace, která se stále nese v letně výletním duchu.

tokyo

Viva saké! Japonsku klesají daňové příjmy, a tak chce mladé občany přimět k většímu pití alkoholu

Japonský trh s alkoholem se zmenšuje. Viníkem je kromě klesající porodnosti i stárnutí obyvatel a pociťuje to také státní rozpočet.