Gastronomie
Střídání ve Starbucks. Byznysový idol nahradí muž, který umí prodat kondom, limonádu i dezinfekci
Laxman Narasimhan, který vedl koncern Reckitt, převezme kavárenský řetězec z rukou jeho tvůrce a legendárního manažera Howarda Schultze.
Hospůdka U Štěpána proslavená pořadem Ano, šéfe! končí. Není to jednoduché, píší majitelé
Místo, které se stalo cílem milovníků dobrého jídla, bohužel zavře své dveře. Majitelům došly síly a potřebují se znovu nadechnout.
Velkolepé pivní radovánky. Zichovec zve na více než 50 druhů piv v doprovodu jídla a hudby
Pivo, káva, ramen, rozšíření provozu oblíbené pražské restaurace a kulinářské kurzy. To všechno přinesl na českou gastroscénu konec srpna.
Z rostlin vyrábí i řízek. Teď získal 1,7 miliardy korun na další nemasové pochoutky z laboratoře
Švýcarský gastronomický startup Planted se díky nové investici vydá s laboratorním masem dále do Evropy.
Whisky naležato. Automobilka Bentley navrhla pro palírnu Macallan nezvyklou lahev
Legendární automobilka Bentley a palírna The Macallan představily spolupráci, jejímž výsledkem je lahev, kterou si ve své barové vitríně nepostavíte.
Snídaně snů. Food truck nám v začátcích pomohl přitáhnout pozornost, říkají majitelé Eggo bistra
Začínali s food truckem, který se jim finančně sice příliš nevyplatil, ale marketingově šlo o dobrý tah. Dnes se v jejich bistru dveře netrhnou.
Fruitisimo roste za hranice i do obchodů. Na krizi platí jedině investice, říká šéf ovocných barů
Otevírání nových poboček, investice do marketingu i digitalizace a vývoj produktů pro supermarkety. Fruitisimu se daří růst, současné krizi navzdory.
Nejen na šodó do Šodó bistra. Známí čeští foodies otevírají v Dejvicích vlastní podnik
Dejvice se na podzim rozrostou o bistro s maloměstskou atmosférou, kam budeme moci vyrazit za dobrým jídlem, kávou a také vínem.
Ochutnali jsme nové nemasové menu v Burger Kingu. Sójový Long Chicken chutná jako kuřecí
Rostlinné alternativy jsou v Česku stále oblíbenější. Burger King zařazuje náhradu za kuře i hovězí také do dalších oblíbených produktů.
Na jídlo a pivo do tramvaje. Dříve zanedbané obratiště na Dlabačově láká na gastronomii i kulturu
Dosud opuštěná tramvajová smyčka Dlabačov ožila dobrým jídlem a pivem, které si mohou návštěvníci tematicky užít přímo v tramvaji.
Nedaleko Prahy vybudovali akvaponickou farmu budoucnosti. Na Rybí zahradu teď získali miliony
Slyšeli jste o akvaponii? Jejím průkopníkem v Česku je projekt Rybí zahrada, kde se podařilo úspěšně spojit chov ryb s pěstováním zeleniny.
Spojení oblíbených moravských značek. Čokoládovna Janek koupila pražírnu Coffeespot
Zakladatel pražírny Coffeespot se rozhodl svůj podnik prodat dobrému kamarádovi. Dal mu přednost před Kofolou.
Bistro, pohodová kavárna a večerka jinak. Mladý podnikatel obrací vietnamské podniky naruby
Huy DoQuang provozuje v Praze tři podniky, zabrousil také do cateringu a z rodinného bistra se chystá vytvořit řetězec restaurací.
Na Lipno za koupáním a sladkým. Nová cukrárna Povidloň láká na moderně pojatou tradici
Dva týdny utekly jako voda a je tady další gastronomická inspirace, která se stále nese v letně výletním duchu.
Viva saké! Japonsku klesají daňové příjmy, a tak chce mladé občany přimět k většímu pití alkoholu
Japonský trh s alkoholem se zmenšuje. Viníkem je kromě klesající porodnosti i stárnutí obyvatel a pociťuje to také státní rozpočet.