Gastronomie
První česká cloudová kuchyň spojuje vaření a technologie. Chystá druhou pobočku i systém pro rozvozy
„Vždy jsem tvrdil, že jsme food-tech společnost, v níž bude polovina byznysu z technologií,“ říká spoluzakladatel Jan Siuda.
Olomoučtí průkopníci ořechových másel chtějí naučit lidi snídat. Jednou možná i ve vlastním bistru
Nedávno ještě Šufan řešil spor o jméno s firmou Žufánek, teď už se může soustředit na ořechy i vlastní čokoládu.
Objednávky jídla bezobalově. Wolt začíná rozvážet pokrmy ve vratných REkrabičkách
Jídlo v REkrabičkách lze objednávat v Praze, Brně, Liberci, Ostravě i Českých Budějovicích. Krabičky je však nutné vracet zpět do restaurací osobně
Večeřeli jsme v nejlepší restauraci na světě. Teď je první, která má tři michelinské hvězdy a veganské menu
Kaviár s holandskou omáčkou, krab se slunečnicí i humr s máslovou omáčkou, to vše bylo skvělé. Ale lilek byl naprosto nezapomenutelný.
Zamilovali si víno, a tak si koupili vinici ve Francii, aneb český příběh o čirém nadšení pro hrozny
Bar Lot of Wine je ukázkou toho, jak se může laické nadšení překlopit v životní směr.
Koktejlová revoluce v Karlových Varech. Vyhlášený bar v Grandhotelu Pupp servíruje oranžový úspěch i červenou lásku
Zkušení barmani Vítězslav Cirok a Jan Šebek proměnili menu legendárního Becher’s Baru na barevnou škálu plnou emocí.
Bagetové království Petra Cichoně se první rok pandemie vrátilo do zisku. Crocodille a Bageterie Boulevard utržily přes miliardu
Bagetový byznys v Česku provozuje už přes 30 let, od roku 2017 Cichoňovy podniky generují každoročně více než miliardu korun v tržbách.
Trochu kávy, trochu vína, navrch koktejl a život je hned hezčí. Kam nás české gastro zaválo tentokrát?
V březnu za kamna nevlezeme, naopak vyrazíme do ulic za něčím báječným k snědku a pití. Jako každých čtrnáct dnů je i nyní co…
Lze udělat ze školních jídelen školní restaurace? S kvalitou podávaných jídel se nesmíme smířit, říká odbornice
Ve školních jídelnách se denně stravují skoro dva miliony dětí. Každý rok se v nich vydá téměř 400 milionů pokrmů. Napříč generacemi se přitom…
Dokonalý bagel hledali v Praze marně, tak se rozhodli dělat vlastní. Ve své kavárně je někdy vyprodají už v půlce dne
Několik let marného hledání skvělého bagelu v Praze donutilo americký pár k akci. Jediné, na co totiž během těhotenství měla Chelsea Phillips chuť, byla…
Holub s vínem, který vás rozškube. Pandemií zocelený Atelier pořád patří k nejlepším bistrům v Brně
Některé podniky si získají vaše srdce, protože vás v nich dobře nakrmí, jiné proto, že v nich díky skvělé atmosféře zapomenete na starosti všedních…
Náhražky masa z obilovin nebo luštěnin od Opavy chutnají v Itálii i Izraeli. Za jejich úspěch může i klíčení
Vlastní výzkum tady má velký prostor. Zdejší laboratoř zaměstnává deset lidí a je součástí speciálního patra vybaveného jednotlivými složkami pro výrobu nových produktů. Než…
Brazilské kávovníky zmrzly a cena kávy na burze letí vzhůru. Budeme si muset při návštěvě kavárny připlatit?
Únor nepřinesl příznivé zprávy pro tu část populace, která se během dne nejednou oddává kofeinovému opojení. Cena kávy totiž pokračovala v raketovém růstu, který…
Nápojářský projekt Goodlok testuje hranice české gastronomie. Čerstvé šťávy propojuje s aplikací
Pavel Fuchs je duší designér, nicméně blízko má i ke gastronomii. Asi před čtyřmi lety našel zálibu v čerstvě vymačkané šťávě z ovoce a…
Od Irska až po originální rýžové sendviče s chutí Japonska. Našli jsme další poklady české gastronomické scény
Jeden by řekl, že události posledního týdne nás ponoří do trudnomyslnosti. Ale ne – lidé se semknuli a kdo může pomoci, pomáhá. Nám přijde…