Gastronomie

avm_0099

První česká cloudová kuchyň spojuje vaření a technologie. Chystá druhou pobočku i systém pro rozvozy

„Vždy jsem tvrdil, že jsme food-tech společnost, v níž bude polovina byznysu z technologií,“ říká spoluzakladatel Jan Siuda.

sufan3Story

Olomoučtí průkopníci ořechových másel chtějí naučit lidi snídat. Jednou možná i ve vlastním bistru

Nedávno ještě Šufan řešil spor o jméno s firmou Žufánek, teď už se může soustředit na ořechy i vlastní čokoládu.

rekrabicka-wolt

Objednávky jídla bezobalově. Wolt začíná rozvážet pokrmy ve vratných REkrabičkách

Jídlo v REkrabičkách lze objednávat v Praze, Brně, Liberci, Ostravě i Českých Budějovicích. Krabičky je však nutné vracet zpět do restaurací osobně

eleven2-2Story

Večeřeli jsme v nejlepší restauraci na světě. Teď je první, která má tři michelinské hvězdy a veganské menu

Kaviár s holandskou omáčkou, krab se slunečnicí i humr s máslovou omáčkou, to vše bylo skvělé. Ale lilek byl naprosto nezapomenutelný.

lot-of-wine_mainxStory

Zamilovali si víno, a tak si koupili vinici ve Francii, aneb český příběh o čirém nadšení pro hrozny

Bar Lot of Wine je ukázkou toho, jak se může laické nadšení překlopit v životní směr.

pupp_1Story

Koktejlová revoluce v Karlových Varech. Vyhlášený bar v Grandhotelu Pupp servíruje oranžový úspěch i červenou lásku

Zkušení barmani Vítězslav Cirok a Jan Šebek proměnili menu legendárního Becher’s Baru na barevnou škálu plnou emocí.

bb-praha4-min

Bagetové království Petra Cichoně se první rok pandemie vrátilo do zisku. Crocodille a Bageterie Boulevard utržily přes miliardu

Bagetový byznys v Česku provozuje už přes 30 let, od roku 2017 Cichoňovy podniky generují každoročně více než miliardu korun v tržbách.

typika

Trochu kávy, trochu vína, navrch koktejl a život je hned hezčí. Kam nás české gastro zaválo tentokrát?

V březnu za kamna nevlezeme, naopak vyrazíme do ulic za něčím báječným k snědku a pití. Jako každých čtrnáct dnů je i nyní co…

cgi-jidelnaKomentář

Lze udělat ze školních jídelen školní restaurace? S kvalitou podávaných jídel se nesmíme smířit, říká odbornice

Ve školních jídelnách se denně stravují skoro dva miliony dětí. Každý rok se v nich vydá téměř 400 milionů pokrmů. Napříč generacemi se přitom…

bagelscoverStory

Dokonalý bagel hledali v Praze marně, tak se rozhodli dělat vlastní. Ve své kavárně je někdy vyprodají už v půlce dne

Několik let marného hledání skvělého bagelu v Praze donutilo americký pár k akci. Jediné, na co totiž během těhotenství měla Chelsea Phillips chuť, byla…

atelier_1Story

Holub s vínem, který vás rozškube. Pandemií zocelený Atelier pořád patří k nejlepším bistrům v Brně

Některé podniky si získají vaše srdce, protože vás v nich dobře nakrmí, jiné proto, že v nich díky skvělé atmosféře zapomenete na starosti všedních…

semix pluso

Náhražky masa z obilovin nebo luštěnin od Opavy chutnají v Itálii i Izraeli. Za jejich úspěch může i klíčení

Vlastní výzkum tady má velký prostor. Zdejší laboratoř zaměstnává deset lidí a je součástí speciálního patra vybaveného jednotlivými složkami pro výrobu nových produktů. Než…

dripit1

Brazilské kávovníky zmrzly a cena kávy na burze letí vzhůru. Budeme si muset při návštěvě kavárny připlatit?

Únor nepřinesl příznivé zprávy pro tu část populace, která se během dne nejednou oddává kofeinovému opojení. Cena kávy totiž pokračovala v raketovém růstu, který…

Pavel FuchsStory

Nápojářský projekt Goodlok testuje hranice české gastronomie. Čerstvé šťávy propojuje s aplikací

Pavel Fuchs je duší designér, nicméně blízko má i ke gastronomii. Asi před čtyřmi lety našel zálibu v čerstvě vymačkané šťávě z ovoce a…

oni

Od Irska až po originální rýžové sendviče s chutí Japonska. Našli jsme další poklady české gastronomické scény

Jeden by řekl, že události posledního týdne nás ponoří do trudnomyslnosti. Ale ne – lidé se semknuli a kdo může pomoci, pomáhá. Nám přijde…