Gastronomie

blacksheepsfoods

Americká firma vyvíjí jehněčí maso, aniž by zabíjela ovce. Brzy bude v laboratořích lovit i divokou zvěř

Pokud chcete maso, aniž byste jej konzumovali s pocitem, že jste nechali zabít zvíře, otevírá se vám dnes široká paleta možností. Už i napříč…

sushi-1

Na mořské plody s kryptovstupenkou. V New Yorku vznikne restaurace, ve které se bez NFT ani neposadíte

Jak si rezervovat místo v restauraci? Telefonicky, prostřednictvím aplikace nebo přes online formulář. Jak se bude místo v restauracích rezervovat v budoucnu? Podobně, jen…

Marek Fichtner boxed

Na oceánu i na poušti šéfoval stovkám kuchařů. Dnes je Marek Fichtner zpět a servíruje své menu v bankovním trezoru

Vypracovat se na šéfkuchaře obrovských gastronomických podniků vyžaduje hodně píle. A k tomu občas bolavá záda, sem tam pořezané či spálené prsty, nebo dokonce…

panda-circus-boxed

Brněnské barové víření. Podívejte se s námi do slastného podzemí a místa, kde se můžete stát někým jiným

V první části barového víření jste s námi mohli projít tři z pěti nočních podniků, které tepou pod taktovkou Lidí z Baru: Whiskey bar,…

zemeprojekt

Divočina na samotě. Česká gastroparta Ze Mě láká na akci plnou zvěřinových i vegetariánských lahůdek

Vítejte v našem digitálním Deli, ve kterém vám každých čtrnáct dní servírujeme porci novinek z české gastro scény. Druhá půlka ledna přináší čerstvý gastronomický…

HorešovskýStory

Náš zákazník, náš pán platí ve Vinografu dvojnásob. Díky investici štamgastů se rozšíří po Praze i do dalších měst

Na víně Jana Horešovského odjakživa fascinoval jeho sociální efekt, tedy jak dokáže rozmluvit lidi. Zakladatel pražské vinárny Vinograf staví komunikační prvek vysoko, neboť to…

lukas-kubin-boxedRozhovor

Z Japonska přes Momoichi až do kavárny v Dejvicích. Lukáš Kubín pod hlavičkou PPF inovuje českou gastroscénu

Na adrese Evropská 17 v pražských Dejvicích najdeme PPF Gate, sídlo jedné z největších a nejvýznamnějších finančních skupin v Česku. Ve stejné budově sídlí…

whiskey-bar-boxed

Zažili jsme víření pěticí legendárních brněnských barů. A i přes vypité koktejly na to nikdy nezapomeneme

Dvě dívky v Brně. Jeden průvodce. Pět barů pod taktovkou Lidí z Baru a jeden večer pozvolna přecházející v noc. Nepočítaně koktejlů a ještě…

oaks1x

Italské debužírování nedaleko Prahy. Do luxusního rezidenčního projektu Oaks Prague míří vyhlášené restaurace

Do developerského projektu Oaks Prague, o kterém se už teď mluví jako o milionářském městečku, zavítají i italské restaurace La Bottega a La Finestra…

lady

Chceme vytvořit gastro síť jako Ambiente, ale čistě rostlinnou, plánují majitelé restaurací Chutnej

Stejně jako mnoho dalších veganských podniků i projekt Chutnej vznikl z potřeby zakladatelů obohatit nabídku rostlinných jídel v Praze. Když první Chutnej burgery z…

rae

Je to jako upgradovat operační systém ve střevech, říká o českých fermentovaných produktech šéf Wild & Coco

Fermentované produkty z kokosu vyrábí česká firma Wild & Coco od roku 2014. Za tu dobu se toho dost změnilo – včetně jména firmy…

roithKomentář

Místo biflování receptur nazpaměť je lepší učit kulinářské techniky. Jiří Roith píše, jak zlepšit vzdělávání kuchařů v Česku

Kvalita vzdělávání v každém oboru má přímý vliv na to, jak daný obor funguje v praxi, jakou má kulturu, úroveň profesionality a jak je…

pan-hrasek_1x

Je libo burger z hrášku? Český výrobce cereálií Emco nasedá na vlnu rostlinného masa

S rostlinnými výrobky má mnohaleté zkušenosti – už tu budovali značku rostlinných nápojů Alpro, která později přešla pod Danone. Své cereálie vyrábí dohromady třicet…

lobreis-1

Lidé si pražskou Estrellu našli i bez marketingu. Hospoda se dnes bez online komunikace neudrží, říká její zakladatel

Jan Lobreis, zakladatel projektu Estrella Kitchen, pochází z cukrářské rodiny a už odmala spával v regálech cukrárny, kde se probouzel do všeprostupující vůně sladkého.…

rizek

Průměrná cena obědů vyrostla na 125 korun. Ekonomicky to pořád nevychází, očekáváme další růst, říkají odborníci

Na nejdražší oběd jste si v loňském roce mohli zajít v Praze, naopak nejlevněji byla polední menu v průměru k dostání v Karlovarském kraji.…