Gastronomie
Americká firma vyvíjí jehněčí maso, aniž by zabíjela ovce. Brzy bude v laboratořích lovit i divokou zvěř
Pokud chcete maso, aniž byste jej konzumovali s pocitem, že jste nechali zabít zvíře, otevírá se vám dnes široká paleta možností. Už i napříč…
Na mořské plody s kryptovstupenkou. V New Yorku vznikne restaurace, ve které se bez NFT ani neposadíte
Jak si rezervovat místo v restauraci? Telefonicky, prostřednictvím aplikace nebo přes online formulář. Jak se bude místo v restauracích rezervovat v budoucnu? Podobně, jen…
Na oceánu i na poušti šéfoval stovkám kuchařů. Dnes je Marek Fichtner zpět a servíruje své menu v bankovním trezoru
Vypracovat se na šéfkuchaře obrovských gastronomických podniků vyžaduje hodně píle. A k tomu občas bolavá záda, sem tam pořezané či spálené prsty, nebo dokonce…
Brněnské barové víření. Podívejte se s námi do slastného podzemí a místa, kde se můžete stát někým jiným
V první části barového víření jste s námi mohli projít tři z pěti nočních podniků, které tepou pod taktovkou Lidí z Baru: Whiskey bar,…
Divočina na samotě. Česká gastroparta Ze Mě láká na akci plnou zvěřinových i vegetariánských lahůdek
Vítejte v našem digitálním Deli, ve kterém vám každých čtrnáct dní servírujeme porci novinek z české gastro scény. Druhá půlka ledna přináší čerstvý gastronomický…
Náš zákazník, náš pán platí ve Vinografu dvojnásob. Díky investici štamgastů se rozšíří po Praze i do dalších měst
Na víně Jana Horešovského odjakživa fascinoval jeho sociální efekt, tedy jak dokáže rozmluvit lidi. Zakladatel pražské vinárny Vinograf staví komunikační prvek vysoko, neboť to…
Z Japonska přes Momoichi až do kavárny v Dejvicích. Lukáš Kubín pod hlavičkou PPF inovuje českou gastroscénu
Na adrese Evropská 17 v pražských Dejvicích najdeme PPF Gate, sídlo jedné z největších a nejvýznamnějších finančních skupin v Česku. Ve stejné budově sídlí…
Zažili jsme víření pěticí legendárních brněnských barů. A i přes vypité koktejly na to nikdy nezapomeneme
Dvě dívky v Brně. Jeden průvodce. Pět barů pod taktovkou Lidí z Baru a jeden večer pozvolna přecházející v noc. Nepočítaně koktejlů a ještě…
Italské debužírování nedaleko Prahy. Do luxusního rezidenčního projektu Oaks Prague míří vyhlášené restaurace
Do developerského projektu Oaks Prague, o kterém se už teď mluví jako o milionářském městečku, zavítají i italské restaurace La Bottega a La Finestra…
Chceme vytvořit gastro síť jako Ambiente, ale čistě rostlinnou, plánují majitelé restaurací Chutnej
Stejně jako mnoho dalších veganských podniků i projekt Chutnej vznikl z potřeby zakladatelů obohatit nabídku rostlinných jídel v Praze. Když první Chutnej burgery z…
Je to jako upgradovat operační systém ve střevech, říká o českých fermentovaných produktech šéf Wild & Coco
Fermentované produkty z kokosu vyrábí česká firma Wild & Coco od roku 2014. Za tu dobu se toho dost změnilo – včetně jména firmy…
Místo biflování receptur nazpaměť je lepší učit kulinářské techniky. Jiří Roith píše, jak zlepšit vzdělávání kuchařů v Česku
Kvalita vzdělávání v každém oboru má přímý vliv na to, jak daný obor funguje v praxi, jakou má kulturu, úroveň profesionality a jak je…
Je libo burger z hrášku? Český výrobce cereálií Emco nasedá na vlnu rostlinného masa
S rostlinnými výrobky má mnohaleté zkušenosti – už tu budovali značku rostlinných nápojů Alpro, která později přešla pod Danone. Své cereálie vyrábí dohromady třicet…
Lidé si pražskou Estrellu našli i bez marketingu. Hospoda se dnes bez online komunikace neudrží, říká její zakladatel
Jan Lobreis, zakladatel projektu Estrella Kitchen, pochází z cukrářské rodiny a už odmala spával v regálech cukrárny, kde se probouzel do všeprostupující vůně sladkého.…
Průměrná cena obědů vyrostla na 125 korun. Ekonomicky to pořád nevychází, očekáváme další růst, říkají odborníci
Na nejdražší oběd jste si v loňském roce mohli zajít v Praze, naopak nejlevněji byla polední menu v průměru k dostání v Karlovarském kraji.…