Gastronomie

pivo

Pivo zdražuje, Češi si tak raději zajdou na kávu. Daří se také menším bistrům a koktejl barům

V pražském centru už není výjimkou dát v hospodě za půllitr piva i 70 korun. Jenže se ukazuje, že lidé kvůli tomu hospody navštěvují…

gigabier_1

Chmelomok, Muskův lok. Tesla začala prodávat vlastní designové pivo podle české receptury

Elon Musk dostál svému slibu a pod hlavičkou své automobilky představil speciální lahev, ve které se ukrývá pivo vařené podle české receptury.

clanek-nahled-bylo-nebylo

V Liberci otevřel neotřelý bar. K pití si zde můžete dát Milionáře z chatrče nebo Americkou krásu

Bylo nebylo, v Liberci se v březnu objevil podnik, o kterém jeho majitelé dlouho snili a který do města přinesl závan hravé barové mixologie.

ustepana

Hospůdka U Štěpána znovu otevře. Majitelé nabrali síly, ke zlomu ale přispěli i její fanoušci

Loni v létě majitelé oblíbené Hospůdky U Štěpána hlásili, že září bude jejich posledním měsícem. S jarem ale přišla dobrá zpráva pro její fanoušky.

alcron-nahled-1

V Česku jsem musela dokazovat, že nejsem křehká holčička, říká nová šéfkuchařka Alcronu Hromková

Během studií se rozhodla pověsit možnou kariéru architekty na hřebík a začala vařit. A po michelinských zkušenostech začala šéfovat Alcronu.

cheesecake_1-1

A cukráři nebudou mít co... Inženýři za oceánem vytiskli cheesecake na 3D tiskárně

Oblíbený dezert je vytištěn ze sedmi ingrediencí, které jsou čistě veganské. A možná nebude chutnat tak, jak vypadá.

pivo-v-prasku

Instantní tekutý chléb. Němečtí mniši přicházejí s pivem v prášku, ke kterému stačí jen přidat vodu

Instantní kávu či puding dnes bereme jako něco zcela běžného. V budoucnosti by se k nim mohlo přidat též instantní pivo z německého pivovaru.

alcron-nahled

Pražská restaurace Alcron je v novém. Sází na tradiční kulinařinu i na chody bez masa

Porce novinek z české gastroscény v podobě pravidelného newsletteru Deli je tady. Na své si přijdou milovníci fine diningu, vína, kávy i pečiva.

marko-nahled

Už nejsme značka jen pro skalní fanoušky, říká Jelič z Winegeeku. Ročně chce prodat půl milionu lahví

„Věřím, že segment vín, v němž se tolik let pohybuji, má mnohem větší potenciál,“ míní známý propagátor naturálních vín. I proto nyní mění strategii.

mcdonalds-obaly

Francie vyhlásila konec jednorázovému nádobí. To z McDonald's se lidem líbí tolik, že ho kradou

Ve Francii nastala odpadová revoluce. Ze zdejších restaurací totiž zmizelo jednorázové nádobí a nahradily ho omyvatelné obaly a myčky.

pohlreich-homepage

Pohlreich chystá nový podnik. České restaurace i zákazníci už dospěli na evropskou úroveň, říká

Bylo pro mě překvapivé, jak dobré některé restaurace mohou být, vaří tam skvělí kuchaři a většinu jsem neznal, říká o svém novém pořadu Zdeněk…

pohlreich-2

Blíží se velký festival české gastroscény. Ukáže, že jídlo je významnou součástí kultury, říká Pohlreich

V květnu proběhne přehlídka, která předvede to nejlepší, co může české pohostinství nabídnout. Akce podobného měřítka se u nás koná vůbec poprvé.

nerudova-nahled

Nový podnik přibližuje Nerudovu ulici místním. Vyrazit sem můžete na snídani i koktejl

Je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény v podobě pravidelného newsletteru Deli. Nakoukneme do Nerudovy ulice, ale také do Francie.

impossible-burgerKomentář

Maso je bezva a pojem veganské mléko je zlo. Proč úřad hází klacky pod nohy rostlinným potravinám?

„Čokoládové vejce“ nikomu problém nedělá, ale „rostlinné vejce“ je podle výkladu evropského práva Ministerstvem zemědělství protiprávní.

goodlok-pavel-fuchsRozhovor

Začalo to šťávami, nyní se Goodlok dostává do michelinských restaurací. Díky omáčce ze shnilých ryb

Ajťáci z manGoweb začali odšťavňovat, nyní pod značkou Goodlok fermentují ostošest a chtějí vyrábět i dětské příkrmy. Na IT rozměr ale nezapomínají.