Gastronomie
EKG pro chmel. Plzeňský Prazdroj a jeho partneři chtějí ochránit české pivo senzory rovnou na rostlinách
První senzory už tu i s pomocí Microsoftu osázeli dříve, teď budou řešit přímo rostliny chmele. Už jsou tak silné, že udrží vlastní senzory.
Ruská verze McDonald's představila logo. Má připomínat hamburger a dvě hranolky
Ruský řetězec, který dříve působil pod značkou McDonald’s, odhalil nové logo. O víkendu plánuje znovu otevřít své restaurace.
Ve Znojmě vznikne centrum vína podle návrhu Chybík+Krištof. Vybuduje ho vinařství Lahofer
Místo, kde se vařilo pivo, se promění na centrum vinařství. Znojmo se tím má dostat na úroveň prestižních evropských měst vína.
Sugar Mama upeče ročně tisíce dortů. Teď si na Vinohradech otevřela vlastní cukrárnu
Dvě cukrárny, kousek Itálie nedaleko Prahy a festival, jaký tady nebyl. Přinášíme pravidelný přehled toho, co se urodilo na české gastroscéně.
Vařit dobré jídlo a nedělat z lidí blbce. To je naše cesta k úspěchu, hlásí brněnská restaurace Element
Restaurace Element otevřela během pandemie, dnes se řadí k těm nejoblíbenějším v Brně. Přesně jak to její majitelé plánovali.
Hvězdičky na Google Mapách rozhodly. Nejlépe hodnocenou pražskou restaurací je Vallmo
Restaurace Vallmo je nejlepším podnikem v Praze. Alespoň podle hodnocení hostů, která posbírala na Mapách Google.
Zachránili poslední smaltovnu v Evropě. Přečkali pandemii a chtějí překročit obrat 10 milionů
Dva podnikavci koupili smaltovnu, kde dělají nádobí a renovují litinové výrobky. Udržují tím při životě řemeslo, které by jinak zaniklo.
Ochutnali jsme menu šéfkuchaře se třemi michelinskými hvězdami. A nemuseli jsme za hranice
Pražský Červený Jelen se proměnil v michelinskou restauraci. Díky devítichodovému menu od věhlasného Thomase Bühnera.
Festival, jaký tu ještě nebyl. Gastroprojekt Ze Mě chystá oslavu dobrého jídla, pití a hudby
Kdo zná Ze Mě projekt, ví, že tahle parta vždy přijde s něčím převratným. První ročník jejich festivalu Me Ze nebude výjimkou.
Tady obědvá šéf PPF. Navštívili jsme závodní jídelnu, kterou mohou jiné firmy závidět
Do jídelny na bun cha, domácí těstoviny a sushi? V sídle PPF je to standard. Zdejší jídelna totiž bourá stereotypy o „závodkách“.
Zlatavý mok z kanálu. V Singapuru šetří vodu a vaří pivo ze splašků, chutná i po medu
Stačí vzít německý ječmen, norské kvasnice a přefiltrovanou singapurskou vodu z kanalizace – a na světě je recyklované pivo.
Ve Vranově nad Dyjí otevírá unikátní ukrajinská restaurace. Stojí za ní Lidi z Baru
Známí brněnští gastropodnikatelé koupili hotel, který dali k dispozici ukrajinským uprchlíkům. Společně teď rozjíždí netradiční podnik.
Octové limonády se běžně pijí v Japonsku. Lihovar Landcraft je teď přináší do Česka
Co se v posledních dvou týdnech urodilo na domácí gastro scéně? Máme pro vás přehled novinek, které si nechcete nechat ujít.
V pražském bistru Kro vědí, jak vybudovat úspěšný gastro koncept. Třeba receptem na nejlepší kuře
Obyčejná jídla v Kro Kitchen povyšují na kulinářský zážitek. Během tří let se jim podařilo otevřít tři podniky a další přibudou.
Provoněné podnikání Sonnentoru jen vzkvétá. Zpracovatel bylin slaví 30 let na trhu a milionové tržby
Sonnentor staví udržitelnost před zisky a buduje milionový podnik, který umí být i dobrým sousedem.