Gastronomie

chmel

EKG pro chmel. Plzeňský Prazdroj a jeho partneři chtějí ochránit české pivo senzory rovnou na rostlinách

První senzory už tu i s pomocí Microsoftu osázeli dříve, teď budou řešit přímo rostliny chmele. Už jsou tak silné, že udrží vlastní senzory.

McDonald’s Rusko

Ruská verze McDonald's představila logo. Má připomínat hamburger a dvě hranolky

Ruský řetězec, který dříve působil pod značkou McDonald’s, odhalil nové logo. O víkendu plánuje znovu otevřít své restaurace.

Centrum vína Lahofer

Ve Znojmě vznikne centrum vína podle návrhu Chybík+Krištof. Vybuduje ho vinařství Lahofer

Místo, kde se vařilo pivo, se promění na centrum vinařství. Znojmo se tím má dostat na úroveň prestižních evropských měst vína.

Sugar Mama

Sugar Mama upeče ročně tisíce dortů. Teď si na Vinohradech otevřela vlastní cukrárnu

Dvě cukrárny, kousek Itálie nedaleko Prahy a festival, jaký tady nebyl. Přinášíme pravidelný přehled toho, co se urodilo na české gastroscéně.

Element Brno

Vařit dobré jídlo a nedělat z lidí blbce. To je naše cesta k úspěchu, hlásí brněnská restaurace Element

Restaurace Element otevřela během pandemie, dnes se řadí k těm nejoblíbenějším v Brně. Přesně jak to její majitelé plánovali.

Martin Makovička

Hvězdičky na Google Mapách rozhodly. Nejlépe hodnocenou pražskou restaurací je Vallmo

Restaurace Vallmo je nejlepším podnikem v Praze. Alespoň podle hodnocení hostů, která posbírala na Mapách Google.

smalt

Zachránili poslední smaltovnu v Evropě. Přečkali pandemii a chtějí překročit obrat 10 milionů

Dva podnikavci koupili smaltovnu, kde dělají nádobí a renovují litinové výrobky. Udržují tím při životě řemeslo, které by jinak zaniklo.

buhner

Ochutnali jsme menu šéfkuchaře se třemi michelinskými hvězdami. A nemuseli jsme za hranice

Pražský Červený Jelen se proměnil v michelinskou restauraci. Díky devítichodovému menu od věhlasného Thomase Bühnera.

ze-me-projekt-1

Festival, jaký tu ještě nebyl. Gastroprojekt Ze Mě chystá oslavu dobrého jídla, pití a hudby

Kdo zná Ze Mě projekt, ví, že tahle parta vždy přijde s něčím převratným. První ročník jejich festivalu Me Ze nebude výjimkou.

Jídelna PPF

Tady obědvá šéf PPF. Navštívili jsme závodní jídelnu, kterou mohou jiné firmy závidět

Do jídelny na bun cha, domácí těstoviny a sushi? V sídle PPF je to standard. Zdejší jídelna totiž bourá stereotypy o „závodkách“.

NewBrew

Zlatavý mok z kanálu. V Singapuru šetří vodu a vaří pivo ze splašků, chutná i po medu

Stačí vzít německý ječmen, norské kvasnice a přefiltrovanou singapurskou vodu z kanalizace – a na světě je recyklované pivo.

Vranov nad Dyjí

Ve Vranově nad Dyjí otevírá unikátní ukrajinská restaurace. Stojí za ní Lidi z Baru

Známí brněnští gastropodnikatelé koupili hotel, který dali k dispozici ukrajinským uprchlíkům. Společně teď rozjíždí netradiční podnik.

Kamarádka na plovárnu

Octové limonády se běžně pijí v Japonsku. Lihovar Landcraft je teď přináší do Česka

Co se v posledních dvou týdnech urodilo na domácí gastro scéně? Máme pro vás přehled novinek, které si nechcete nechat ujít.

kro-tymStory

V pražském bistru Kro vědí, jak vybudovat úspěšný gastro koncept. Třeba receptem na nejlepší kuře

Obyčejná jídla v Kro Kitchen povyšují na kulinářský zážitek. Během tří let se jim podařilo otevřít tři podniky a další přibudou.

sonnentor8Story

Provoněné podnikání Sonnentoru jen vzkvétá. Zpracovatel bylin slaví 30 let na trhu a milionové tržby

Sonnentor staví udržitelnost před zisky a buduje milionový podnik, který umí být i dobrým sousedem.