Gastronomie
Podnikání v gastronomii je extrémně těžké. V Česku je málo lidí, kteří umí dělat kvalitní restauraci, říká Luboš Kastner
Na dobrou večeři nebo správně načepované a vychlazené pivo si čas od času zajde skoro každý. Při pozorování velkého cvrkotu, kdy na stůl přistává…
Vítejte V Gastru. Chceme se dívat pod pokličku oboru, který přináší mnoho radosti a všichni ho tolik (ne)známe
Pouštíme se do vod, ve kterých se mnozí snaží plavat, jako by měli prozkoumaný jejich každý krychlový metr, ale přitom mnohdy splývali jen na…
O2 zavírá svoji eKasu. Tisíce zákazníků díky tomu získá pokladní systém českého startupu Storyous
V pokladních systémech nejen pro restaurace se přeskládávají síly. Telekomunikační operátor O2 oznámil, že po čtyřech letech zavírá svůj projekt eKasa, který se během…
Cloudové restaurace, do nichž se nepodíváte, dále rostou. MyFoodPlace za poslední rok obsloužil 100 tisíc zákazníků
Restaurace, do kterých se nepodíváte, jsou na vzestupu. Trend cloud kitchen, tedy kuchyní specializujících se čistě jen na rozvoz jídel, se v některých zemích…
Fastfood Burrito Loco ukončil spolupráci s Beyond Meat, přednost dostalo nemaso od české Many. Chystají několik produktů
Různé náhražky masa ve formě rostlinných alternativ, které se snaží chuťově přiblížit k originálu, představilo už několik zahraničních i tuzemských firem. S postupným vylepšováním receptur a…
Trend lokálnosti sílí, říká šéf Čerstvě utrženo. Jeho družstvo dodává rajčata i okurky takřka do všech řetězců
Družstvo Čerstvě utrženo vypěstuje na metru čtverečním za rok i metrák zeleniny a otočí ročně půl miliardy korun. Jeho hydroponické skleníky však rozhodně nejedou…
Rostlinné burgery táhnou stále víc. Nestlé teď představuje také veganské náhražky vajec a krevet
Jíst méně masa – nebo ho dokonce nejíst vůbec – a hledat různé nové alternativy zejména rostlinného charakteru. To je ve stravování napříč světem…
Do vývoje buněčného masa putují další miliardy korun. Americký startup díky nim posílí výrobu v bioreaktorech
Dostáváme se do fáze, kdy si už maso nebudeme nutně spojovat pouze se zvířaty? I když to pro mnohé může být stále poněkud nepřirozený…
Na pražském Andělu se otevřelo nové Manifesto. Láká na exotické kuchyně i hydroponickou farmu
Osiřelý areál bývalé vietnamské tržnice na pražském Smíchově dnes zažívá velkou proměnu. Oficiálně se na něm totiž otevírá další Manifesto, oblíbený gastronomický projekt, který…
Zalijte si kávu bramborami. Nová alternativa kravského mléka má být ekologičtější než všechny ostatní
Co je to mléko? Je to pouze bílá tekutina se specifickou chutí a výživovými hodnotami, nebo nutně produkt mléčných žláz savců? Ať už je…
Po vypití snězte. Fotbalový klub Manchester City zavádí na svém stadionu ekologické jedlé kelímky
Obyčejné plastové kelímky patří mezi výrazné znečišťovatele životního prostředí, což je důvod, proč proti ním zbrojí dokonce i fotbalový tým Manchester City. Jeden z…
Je libo kuřecí kvádr? Americký startup chce prorazit s jídlem, které se podobá amarounům
Honba za udržitelností se promítá také do gastronomie, proto vznikají startupy, které vyrábí například rostlinný řízek nebo masové steaky z bioreaktoru. Nehledě na to,…
Na Slovensko vstupuje rozvozová služba Foodpanda. Vede ji české Dáme jídlo a obsadí rovnou 10 měst
Na Slovensko vstupuje německá skupina Delivery Hero, které patří i tuzemská rozvozová služba Dáme jídlo. Přestože také na slovenském trhu bude doručování jídel z…
Rychlé doručování potravin jede. Dáme jídlo s ním z Prahy míří do dalších českých měst
Když potřebujete koupit třeba jen pár základních potravin, vystačíte si s návštěvou večerky na rohu. I do Česka však přichází trend co nejrychlejšího doručování…
Bolt pokračuje v dobývání Česka. Jídlo a potraviny z obchodů bude nově doručovat také v Plzni
Estonský startup Bolt nadále pokračuje v expanzi napříč českým trhem. Nedávno posílený investicí ve výši 15 miliard korun teď se službou Bolt Food vstupuje…