Gastronomie
Vybočili a uspěli. Vinařství od J&T tepe životem a díky tomu boduje i na konzervativní Pálavě
Pálavská vína mají jasně daný charakter, vinařství Reisten se ale dokázalo odlišit. Láká na degustace v obklopení nadčasové architektury a krajiny.
Stelární bubliny. Francouzi představili lahev šampaňského, které si lze vychutnat i ve vesmíru
Na vesmírných lodích je spousta příležitostí k oslavám. Od nynějška budou moci astronauti zapíjet úspěchy šampaňským, které si ale nebouchnou.
V Pavlově otevřel Pohárek. Spojuje bistro, ubytování a sklípek pro 400 lahví vína
Dva týdny uplynuly a je tady čerstvý souhrn, který by neměl uniknout žádnému milovníkovi rozličných gastronomických zážitků.
Nejen nugetky, ale i veggetky. KFC v Česku poprvé nabídne rostlinnou alternativu k masovým pokrmům
Novinka s názvem Veggets rozšíří kuřecí nabídku fastfoodového řetězce. Rostlinné kousky ochutnáte v českých restauracích KFC poprvé.
České Wild & Coco se chce dostat na regály supermarketů. Vyrábět bude i veganské burgery
Kokosová manufaktura Wild & Coco překračuje hranice butikového prodeje a míří k širšímu okruhu zákazníků.
Fast food s fotovoltaikou. V Benátkách nad Jizerou se otevřel nejekologičtější McDonald's v Česku
Řetězec McDonald’s dnes otevřel svou první pobočku v Benátkách nad Jizerou, která je zároveň vlajkovou lodí v oblasti udržitelnosti.
V Praze si dáte lepší kávu než v Berlíně, říkají majitelé pražírny Candycane. I díky tomu mohou růst
Berlín je sice mezi milovníky kávy považován za Mekku, Praha mu ale dlouhodobě šlape na paty. A nejen Praha. V celém Česku kávová kultura…
Holešovice přivítaly novou řemeslnou pekárnu. Zajít si sem můžete na negroni infuzované croissantem
Je tady další porce gastronomických novinek, ze které budou mít radost milovníci lepku, ale také nadšenci do exotické i lokální kuchyně.
Místo, kde myslí na vše. Strávili jsme noc v prvním luxusním lifestylovém hotelu v Praze
Hodili jsme starosti za hlavu a vydali se do hotelu Andaz. Na svět za okny jsme mohli zapomenout v prostorách inspirovaných českými legendami.
Beskydy zaujaly v Londýně. Do pražírny Upraženo zamířily tři gastronomické Oscary
Firma z Beskyd letos oslavila tříleté výročí. Nadělila si k němu dárek v podobě tří ocenění na mezinárodní soutěži Great Taste Awards.
Avokádo bez výčitek. Britská designérka vytvořila ekologicky udržitelný plod z jablek a fazolí
Spojení vědy a designu nese ovoce. V případě Ariny Shokouhi přineslo falešné avokádo, které je zdravé, chutné a neničí životní prostředí.
Vykutálená káva. Švýcarská společnost představila kompostovatelné kapsle obalené řasou
Společnost CoffeeB vyvinula kapslový systém, který je úplně bez kapslí. Věří, že její kuličky představují budoucnost rostoucího odvětví na trhu kávy.
Zkrocená kombucha. Těší mě, když vím, že náš nápoj lidem skutečně pomáhá, říká zakladatel Lokloku
Loklok začal jako malá manufaktura v Brně, dnes vyprodukuje až 75 tisíc lahví kombuchy měsíčně.
Místo, kde masožravci nepochodí. Billa otevírá ve Vídni první čistě veganskou prodejnu
Na zhruba 200 metrech čtverečních nabídne přes 2,5 tisíce rostlinných produktů všeho druhu.
Nebojte se extravagantní zábavy. Blíží se brněnský Nebál, artový mejdan, jaký tady ještě nebyl
Brněnská Nová Zbrojovka se v pátek 16. září promění v říši divů plnou hudby, barev a chutí. Proběhne zde totiž akce, která nezapadá do…