Gastronomie
Budoucnost nemasa je v podhoubí. Steaky z mycelia nahrazují hovězí, vepřové i kuřecí a přilákaly miliardy
Veganské maso v podání Meati Foods se už dostalo na talíře amerických strávníků. Startup se díky čerstvé investici může zakousnout do expanze.
Otvíral čtyři pobočky denně, pak podvedl investory. Teď ‚čínský Starbucks‘ opět drtí konkurenci
Luckin Coffee je čínskou kávovou jedničkou, překonal i Starbucks. I přesto, že před dvěma roky byl vyhozen z americké burzy a málem nepřežil.
Obědy už jen bez masa. Navštívili jsme první veganskou kantýnu v Evropě, kterou otevřel Filip Sajler
Síť restaurací Perfect Canteen naskočila na veganský trend. Rostlinné hodování si jako první užívají zaměstnanci Komerční banky ve Stodůlkách.
Nejlepší restaurací světa je dánské Geranium. Degustační menu si tu vychutnáte za deset tisíc korun
Svět zná letošní padesátku nejlepších restaurací. Gastronomii vévodí Evropa, Asie a Jižní Amerika, ta Severní pokulhává.
Hledáte osvěžení v letních vedrech? V Praze můžete zamířit do džungle nedaleko Václaváku
K nepříjemné vlně veder vám přinášíme o poznání příjemnější vlnu gastronomických novinek. Tentokrát se nese v osvěžujícím duchu.
Ceny obědů v restauracích letí vzhůru. A Češi hledají způsoby, jak by na nich ušetřili
Žádnému strávníkovi neuniklo, že musí při návštěvě restaurace sahat hlouběji do kapsy. Ochota platit za obědy stále víc však začala klesat.
Život startupisty je jedna velká krize, říká šéf Scuku. V té současné sází na rozvoz po Praze
Strategie Scuku se od komunitních nákupů změnila. Jeho šéf Kamil Demuth odhaluje nástrahy i příležitosti, jež online farmářské tržiště čekají.
Tak trochu kuriózní případ. Síť pizzerií Coloseum při vstupu na burzu vybrala jen 40 milionů
Za nesplněným cílem, kterým bylo vybrat 100 milionů, má být nešťastný timing, nedůvěra v gastronomický sektor a špatná historická čísla firmy.
V Emirátech se otevírá největší hydroponická farma světa. Během letu můžete její plodiny okusit i vy
Plody miliardové zahrady budoucnosti s denní produkcí několika tun jsou servírovány cestujícím více než stovky leteckých společností světa.
Dáte si normální, nebo masový? Burger King bude v Rakousku přednostně nabízet rostlinná jídla
Experiment rakouského Burger Kingu otevírá novou kapitolu v rychlém občerstvení. Masové varianty oblíbených jídel tady totiž přestaly hrát prim.
Nové poměry na trhu s alkoholem. Miliardář Šimáně prodal Němcům svůj podíl v Global Wines & Spirits
Většinovým akcionářem Global Wines & Spirits je od 1. července německý holding Hawesko. Svůj podíl mu prodala společnost Unimex.
Pražský Vinograf pokračuje v expanzi. Oblíbený vinný bar nově zamířil do Ostravy
Skupina vinných barů Vinograf expanduje do Ostravy. V blízkosti food marketu Černý kůň otevřela v pořadí svou čtvrtou pobočku.
Putování za tisícem a jednou chutí aneb Jak se chemik a sbormistr pustili do výroby alkoholu
Fascinace přírodou, hledání harmonie a touha nezažívat nudu se během let proměnily v založení lihovaru Landcraft.
V Prazdroji se znovu otevřela legendární Hospoda Na Spilce. Zdejší menu stojí na specialitách z piva
Dva roky byla Hospoda na Spilce mimo provoz, nyní se její dveře otevřely veřejnosti. Největší český pivovar do její rekonstrukce investoval 20 milionů.
Nejdražší šampaňské světa. Unikátní lahev obalená NFT se prodala za 60 milionů
Na etiketě šampaňského lze najít i „znuděnou opici“ ze slavné NFT kolekce Bored Ape Yacht Club.