Gastronomie
Průměrná cena obědů vyrostla na 125 korun. Ekonomicky to pořád nevychází, očekáváme další růst, říkají odborníci
Na nejdražší oběd jste si v loňském roce mohli zajít v Praze, naopak nejlevněji byla polední menu v průměru k dostání v Karlovarském kraji.…
Vinný bar jako z Francie a blížící se zvěřinová paráda v Kro. Kam nás vůně dobrého jídla i pití zavedla po Novém roce?
Vítejte v našem digitálním Deli. Prohlédněte si vitrínu plnou delikates, ve které se najde pro každého něco. Uvidíte, že je z čeho vybírat, protože…
Proklatě rostlinné kuře. KFC začíná prodávat obdobu svých smažených kousků, pro kterou netrpělo žádné zvíře
Jít do KFC a objednat si cokoliv jiného, jen ne kuře, nezní příliš jako smysluplný plán. Ostatně si tato americká síť rychlého občerstvení právě…
Na skvělý koktejl do bistra. Karlínské Kro Bistro & Bar úspěšně dokazuje, že jídlo a drinky k sobě patří
Podniky pod značkou Kro by se bez přehánění daly označit za fenomén. Ať už totiž v hlavách lidí, kteří za „krůčkem“ stojí, vykvasí jakýkoliv…
Navštívili jsme nový Lokál v Praze. Je nejmenší, výčep vysune až na ulici a navazuje na tradici z 19. století
Pokud jste během silvestrovské procházky centrem Prahy zavítali do Vodičkovy ulice poblíž Václavského náměstí, patrně jste na rohu s ulicí V Jámě spatřili početný…
IKEA oznámila, že musí zdražit. V Česku také začala rozvážet masové kuličky a další oblíbené potraviny
Nábytek a další produkty se v obchodních domech IKEA i v uplynulém roce prodávaly jako na běžícím páse. Jenže i když se švédský obr…
Trocha Mexika z Prahy. Kukuřičné tortilly Moctezuma jedí lidé v polovině Evropy, vznikají ale jen v Hostivaři
Že je Česko e-shopový ráj, není žádné tajemství. Ale že se zde nejen na e-shopu prodávají, ale také vyrábí a do celé Evropy posílají…
Maso budoucnosti, které vám z rostlin vytiskne robot. Izraelci znovu posouvají hranice gastroprůmyslu
Izraelská kuchyně není díky vlivům nejrůznějších okolních kultur nijak zvlášť originální. V ulicích měst vás proto nepřekvapí, když narazíte na bistra servírující falafel, kebab,…
Je konzumace zvířat přežitkem? Trh s rostlinným masem závratně roste a tady jsou nejzásadnější letošní události
Maso bylo odjakživa spjato se zvířaty, v posledních letech ale sílí trend jeho alternativních náhražek, které vznikají v laboratořích, bioreaktorech… nebo třeba na 3D…
Vánoce bez kapra či řízku. Čeští výrobci rostlinné stravy představují svou štědrovečerní tabuli
Každá tradice má svůj počátek a konec. Vánoční kapr coby zvyk vydobytý socialistickou propagandou sice rozhodně v Česku nekončí, rok od roku u nás…
Gastronomická Sofiina volba. Inspirujte se podniky, které letos zaujaly naše chuťové pohárky
Vítejte v našem digitálním Deli. Prohlédněte si vitrínu plnou delikates, ve které se najde pro každého něco. Uvidíte, že je z čeho vybírat, protože…
Je libo kuřecí z laborky? Izraelská firma nabírá dosud největší investici v oblasti kultivovaného masa
Není příliš mnoho gastronomických sfér, ve kterých by létalo tolik peněz jako v oblasti alternativ k tradičnímu masu. Čím dál větší pozornost investorů získávají…
Do pražského Autentisty za autentickým vínem. Vinaři by se neměli odvracet od prapůvodu hroznů, říká jeho majitel
Antonín Suchánek se jako spolumajitel vinného baru Autentista rozhodně nezapře. Především proto, že když si za ním přijdete popovídat „na skleničku“, odcházíte mnohem později,…
Náš steak bude i pro vegany, věří šéf Bene Meat Technologies. Kultivované maso z Česka chce dobýt svět
Co mají společného maso a lyže? Zakladatel českého startupu Bene Meat Technologies, který se zaměřuje na alternativy zvířecích produktů kultivované v laboratoři, si v…
Evropa má prvního hydroponického jednorožce. Farmaření v laboratoři vyneslo startupu Infarm hodnotu miliardy dolarů
Zapomeňte na gumáky, traktory a vidle, mezi atributy zemědělců budoucnosti budou patřit ochranné obleky, gumové rukavice a pipety. Pěstování rostlin se totiž pomalu, ale…