Gastronomie
Žádná nudná příloha. V Praze otevírá restaurace Brambory, která nabídne originální bramborové recepty
Antonie, Bluestar, Ballerina či Laura. To nejsou jména filmových postav, ale tuzemských odrůd brambor. A právě s nimi plánují kouzlit v nové restauraci, kterou…
Kdybych se spokojil se dvěma hvězdami, velmi rychle bych o ně přišel, říká držitel tří michelinských hvězd Thomas Bühner
Jeho kariéra šéfkuchaře začala v roce 1979, kdy jako mladý student tápal, na jakou profesní dráhu se má vydat. Po absolvování testu v pracovní…
Gastronomie nás zaskočila zabržděností, říkají Ogurčákovi. Jejich bistro Etapa naskočilo do hry v digitálním tempu
Radost i trému z otevření nového podniku si manželé Gabriela a Petr Ogurčákovi užili loni rovnou pětkrát. Mimo jiné i kvůli pandemii otevírali svou…
Pražské restaurace Field a La Degustation obhájily michelinskou hvězdu. Inspektoři doporučují i další podniky
Světoznámý průvodce je hodnotí jednoduše jako „velice dobré restaurace ve své kategorii“, přesto to pro návštěvnost podniků znamená hodně. Dvě pražské restaurace, Field a…
Spouštíme newsletter Deli. Pravidelně vám v něm budeme servírovat chutné novinky z české gastro scény
Na konci října jsme spustili novou rubriku V Gastru. Od té doby se na nás ze všech koutů českého gastronomického vesmíru valí tolik vábivých…
Univerzita Karlova je i výrobcem piva. Pěkně silnou čtrnáctku z matfyzu doplní nealkoholická novinka Slušné číslo
Na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy se už nějakou chvíli zabývali číslem pí. To možná není nic překvapivého. Jenže místo hodnoty začínající 3,14 zde řešili…
Miton šlape do digitalizace českých restaurací. Investuje 15 milionů do jednoho z největších pokladních systémů u nás
Modernizovat tuzemské restaurace a posunout celý gastronomický sektor do 21. století. Tento plán investiční skupiny Miton nepolevuje ani po příchodu pandemie, která restaurační byznys…
Za pět let vybudoval i prodal síť hranolkových bister. Gastro je diamant v bahně, říká zakladatel Faency Fries
Smažené hranolky jsou v Nizozemsku takřka až národním pokrmem. Obdobně jako v Belgii či Francii, kde se o původ této neřestné klasiky vedou spory.…
Finské Helsinky nebudou na oficiálních akcích podávat maso. Chtějí snížit uhlíkovou stopu, plán má ale výjimky
Rostlinné maso dnes už není žádným experimentem. Na alternativy k tradičním masovým pokrmům narazíte v supermarketech i fastfoodech, přičemž důraz na tento relativně nový…
Budoucnost zemědělství není na polích. Skotská firma získala na své vertikální farmy přes miliardu korun
Zapomeňte na širé lány s obilím a nekonečné bramborové brázdy. Budoucnost zemědělství se ukrývá v plechových halách, ve kterých se rostliny koupou ve speciálním…
Chci, aby se do Česka jezdili inspirovat sládci z celého světa, říká šéf pivovaru Matuška
Pivovar Matuška byl před dvanácti lety jedním z prvních, který v Česku nastartoval minipivovarnický boom. Řemeslo pivovarnictví převzal Adam Matuška po svém otci Martinovi.…
Musíme rozbořit mýty o levném pivu a obědu. Obhajitelné zdražení přinese větší kvalitu restaurací, říká Luboš Kastner
Když se debatuje o tom, kolik by mělo stát pivo, říká se, že vláda, která ho zdraží, padne. Cena oblíbeného chmelového moku v posledních…
Kam v Evropě zajít na nejlepší kávu? Poradí vám česká aplikace, která doporučuje vyhlášené kavárny i na Islandu
Stejně jako během cestování hledáte ty nejlepší restaurace, můžete pátrat také po kavárnách, z jejichž mlýnků se line vůně kvalitní kávy. Najít však podnik,…
Pivo a utopenec, avšak z fazolí. Náš koncept je jedinečný, říká o Výčepu Kabelovna Ben Cristovao
Komerční prostor bez loga či marketingových poutačů se často nevidí. Natož pak v gastronomii. Trojice můžu, z nichž nejznámější tváří je zpěvák Ben Cristovao,…
Pale Fire Capital investuje do slovenské skupiny, která stojí za sítí Regal Burger či Poke Bistro a nově také Banh-mi-Ba
Investiční apetit i záběr tuzemské skupiny Pale Fire Capital je široký a její nejnovější aktivita to jen potvrzuje. Zatímco před měsícem Jan Barta, Dušan…