
11Do českých hospod české sklo! Ambiente pomohlo stvořit půllitry z křišťálu a teď je zkouší
Skupina Tomáše Karpíška se spojila s UMPRUM a sklárnou Bomma s ušlechtilým…
Nové podniky

Tátové oživili Kofolu, oni dělají kvašené nápoje. Z Česka vyšli do Evropy a sází na kokosovou vodu
Alexandros Samaras a Petr Musila budují byznys s kvašenými nápoji pod značkou Prager’s. Úspěšně se rozpínají po Evropě a hlásí první černá čísla.

Za jejich pizzu by je Italové prokleli, oni na ní generují 500 milionů ročně. A to jsou zatím jen na Moravě
Umí si ze sebe udělat srandu, ale také umí řídit velký rozvozový byznys, který uspěl na východě republiky. Brzy s ním Vosíme.cz zamíří i…

Česko dostalo svého prvního michelinského průvodce. Tu vůbec nejlepší restauraci najdete mimo Prahu
Papilio Jana Knedly získalo dvě michelinské hvězdy. Essens, Casa De Carli, La Degu, Štangl, Field, La Villa, Levitate a Entrée mají po jedné.

Gastroprůvodce po Holešovicích. Které podniky stojí za pozornost a kolem kterých je jen přehnaný hype?
Holešovice už dávno nejsou jen tržnice a SaSaZu, ale pulzující místo, jež láká foodies z celé Prahy. Která místa se ale opravdu vyplatí navštívit?

Tak špatná reklama, že ji McDonald's smazal. Použil umělou inteligenci jako Rohlík a Coca-Cola
Coca-Cola, Rohlík, teď i McDonald's. Velké firmy se předhánějí v použití umělé inteligence, ale výsledky zatím spíš sklízí kritiku.

Začal u loupání cibule, dnes jeho Catering Zdravě obslouží čtyři sta akcí ročně a plánuje vlastní farmu
Michal Horák vybudoval ze startupu jednoho z lídrů udržitelného cateringu a podporuje české farmáře. Jeho Catering Zdravě má obrat 30 milionů korun.

Zamilovala se do pivních speciálů, teď je chce přiblížit i dalším lidem. Vytvořila proto speciální pas
V Mexiku objevila pas, který má za cíl podpořit místní komunitu kávových nadšenců. Podobný koncept teď představila i v Česku, určen je ale pivařům.

V garáži při studiích upravil svůj první automat na kávu, teď sází na matchu. Studenti po ní prahnou
Když studoval VŠE, našetřil si peníze a vyrobil svůj první automat na kávu i jiné nápoje. Tak Jan Šimandl položil základy své firmě CoffeeMat.

20+Dostal do Česka své oblíbené Five Guys, byl to ale boj. Firma teď u nás otevře i druhou pobočku
Restaurace sází na koncept, kdy si zákazník může burger nebo milkshake poskládat podle sebe. A my se do Máje mrkli ještě před oficiálním spuštěním.

KFC prolomilo mlčení. Klesla mu návštěvnost a posiluje kontroly restaurací, pobočky inspekce nezavírá
Šéfka českého KFC Ivana Makalová Dlouhá se v rozhovoru pro CzechCrunch vyjadřuje ke kauze, která hýbala internetem. Reflektuje i zjištění od inspekce.

7Corndog klidně i padesátkrát jinak. Malý podnik u Anděla předvádí, co to znamená korejský street food
Corndog je párek nebo sýr na špejli, obalený v těstíčku a osmažený. V pražském Kbangu si ho můžete nakombinovat do několika desítek variant.

9Latte s medvídkem a soška k namalování. Netradiční kavárna na Letné chce, abyste na chvíli vypnuli
Dát si pauzu od každodenních povinností můžete mnoha způsoby. Už jste si ale zkusili nad drinkem obarvit vlastní kapybaru?

Hmyz jako byznys budoucnosti? Svatá sarančata můžou být pochoutkou, larvy mouchy zase požírají odpad
Je libo luxusní snack? Za více než dva tisíce korun si můžete koupit několik gramů svatého sarančete. Na něm si pochutnával i Jan Křtitel…

Vymysleli „fabii“ pro pěstování bylinek. Díky tomu mohou růst i mezi školními lavicemi nebo v kancelářích
Nové hydroponické farmě Urbi stačí jen zásuvka, wi-fi a stojí méně než předchůdce. Firma se svým zeleninovým inkubátorem míří na školy, kanceláře a restaurace.





















