Gastronomie

vin-2Rychlá zpráva

Vinograf se hodil do gala. Na novém vzhledu známého vinného baru se podílel i Jakub Špaňhel

Stěny jako od prerafaelitů, obrazy od Jakuba Špaňhela a nové menu plné…

tomas_mrazRychlá zpráva

Miton spojuje svých osm gastroprojektů pod novou značku. Letos cílí na čtvrtmiliardové tržby

Do čela uskupení s ambicí ovládnout český trh postavil Miton bývalého obchodního ředitele Plzeňského Prazdroje Tomáše Mráze.

sp-1Story

Český ležák? To nejlepší a nejtěžší pivo na světě, říká sládková, která ho vaří až v Maine

Brienne Allan má pivovar Sacred Profane v americkém státě Maine. Pivo vaří podle českého vzoru a třeba sládek z Ambiente na něj nedá dopustit.

sn-14

V Praze otevřela pobočka žádané vídeňské restaurace Seven North. Stojí na středomořské kuchyni a sdílení

Seven North je podnik se spoustou zeleniny, ryb a mořských plodů. Jejich chutě tu nechávají vyniknout v jednoduchých jídlech, i tak je to ale…

splendid-bar-9

V Grandhotelu Pupp otevřeli tajný bar. Je inspirovaný Bondem a mají tu aktuálně nejdražší drink v Česku

Je to vzpomínka na natáčení Casino Royale, ukázka českého umu a také potřeba mít skrytý salonek. Nový bar se nachází v kultovním Becher's Baru.

ema-3Rychlá zpráva

Espresso bary Ema otevřely novou pobočku. Najdete ji v bývalém holešovickém pivovaru

Masarykovo nádraží, Libeň, Karlín a od teď i Holešovice. Síť espresso barů Ema se rozrostla na čtyři pražské provozy.

katka-ferbyovaStory

S kávou ze zastávky pobláznila LinkedIn i gurmány, do Pasohlávek míří davy. Teď pro ně přidává bistro

Kateřina Ferbyová v červnu otevře v jihomoravském městečku novou restauraci, bude nabízet lehká a zdravá jídla. Proslavila se kavárnou Café Zastávka.

Hemingway Bar

Pražský Hemingway Bar se stěhuje. Menu nabízí průlet historií jeho drinků, nově ale přibyly i večeře

Kdepak jen drinky. Známý bar teď na nové adrese nabídne třeba i pomalu tažené hovězí v kubánském stylu nebo ústřice.

patrikplates-mvp-xyzStory

Našel způsob, jak uspět mezi miliony videoreceptů. Teď svým vařením baví český Instagram

Patrik Gémeš je především designér, miluje ale vaření – a jeho kulinářský projekt v záplavě instagramových receptů dokonale vyčnívá.

maros-jambor-mvp

Závodil v triatlonu a vařil v jednom z nejlepších podniků světa. Teď má za úkol znovu rozjet Zlatou Prahu

Maroš Jambor vařil v michelinských restauracích i u Gordona Ramsayho. V nově otevřeném hotelu Fairmont má na starosti jeho nejlepší restauraci.

zahorsky-mvp

Před lety rozjel v Dejvicích kavárnu, pak i tapas bar. Teď s oblíbenými podniky šlape do cateringu

Nový brand Dejvice Catering stojí na nabídce dvou zavedených dejvických podniků. Obsloužit dokáže tři sta až čtyři sta lidí v Praze a okolí.

bao-14

Hliněný hrnec, co krásně voní. Vršovický podnik láká na jídlo, které v Praze jen tak nenajdete

Ve Vršovicích otevřela restaurace Bao Bao Xiang, jež sází na kantonskou rýži vařenou v hliněném hrnci. Chutná skvěle a zákazníci se jen hrnou.