Gastronomie

Vinograf se hodil do gala. Na novém vzhledu známého vinného baru se podílel i Jakub Špaňhel
Stěny jako od prerafaelitů, obrazy od Jakuba Špaňhela a nové menu plné…

Miton spojuje svých osm gastroprojektů pod novou značku. Letos cílí na čtvrtmiliardové tržby
Do čela uskupení s ambicí ovládnout český trh postavil Miton bývalého obchodního ředitele Plzeňského Prazdroje Tomáše Mráze.

Český ležák? To nejlepší a nejtěžší pivo na světě, říká sládková, která ho vaří až v Maine
Brienne Allan má pivovar Sacred Profane v americkém státě Maine. Pivo vaří podle českého vzoru a třeba sládek z Ambiente na něj nedá dopustit.

V Praze otevřela pobočka žádané vídeňské restaurace Seven North. Stojí na středomořské kuchyni a sdílení
Seven North je podnik se spoustou zeleniny, ryb a mořských plodů. Jejich chutě tu nechávají vyniknout v jednoduchých jídlech, i tak je to ale…

V Grandhotelu Pupp otevřeli tajný bar. Je inspirovaný Bondem a mají tu aktuálně nejdražší drink v Česku
Je to vzpomínka na natáčení Casino Royale, ukázka českého umu a také potřeba mít skrytý salonek. Nový bar se nachází v kultovním Becher's Baru.

Espresso bary Ema otevřely novou pobočku. Najdete ji v bývalém holešovickém pivovaru
Masarykovo nádraží, Libeň, Karlín a od teď i Holešovice. Síť espresso barů Ema se rozrostla na čtyři pražské provozy.

S kávou ze zastávky pobláznila LinkedIn i gurmány, do Pasohlávek míří davy. Teď pro ně přidává bistro
Kateřina Ferbyová v červnu otevře v jihomoravském městečku novou restauraci, bude nabízet lehká a zdravá jídla. Proslavila se kavárnou Café Zastávka.

Pražský Hemingway Bar se stěhuje. Menu nabízí průlet historií jeho drinků, nově ale přibyly i večeře
Kdepak jen drinky. Známý bar teď na nové adrese nabídne třeba i pomalu tažené hovězí v kubánském stylu nebo ústřice.

Našel způsob, jak uspět mezi miliony videoreceptů. Teď svým vařením baví český Instagram
Patrik Gémeš je především designér, miluje ale vaření – a jeho kulinářský projekt v záplavě instagramových receptů dokonale vyčnívá.

Závodil v triatlonu a vařil v jednom z nejlepších podniků světa. Teď má za úkol znovu rozjet Zlatou Prahu
Maroš Jambor vařil v michelinských restauracích i u Gordona Ramsayho. V nově otevřeném hotelu Fairmont má na starosti jeho nejlepší restauraci.

Před lety rozjel v Dejvicích kavárnu, pak i tapas bar. Teď s oblíbenými podniky šlape do cateringu
Nový brand Dejvice Catering stojí na nabídce dvou zavedených dejvických podniků. Obsloužit dokáže tři sta až čtyři sta lidí v Praze a okolí.

Hliněný hrnec, co krásně voní. Vršovický podnik láká na jídlo, které v Praze jen tak nenajdete
Ve Vršovicích otevřela restaurace Bao Bao Xiang, jež sází na kantonskou rýži vařenou v hliněném hrnci. Chutná skvěle a zákazníci se jen hrnou.