Gastronomie

Podporujícatering_zdrave_squareforbinajzt_logo_black
five-guys-mvpGaleriePočet fotek20+

Dostal do Česka své oblíbené Five Guys, byl to ale boj. Firma teď u nás otevře i druhou pobočku

Restaurace sází na koncept, kdy si zákazník může burger nebo milkshake poskládat…

dronyStory

Hmyz jako byznys budoucnosti? Svatá sarančata můžou být pochoutkou, larvy mouchy zase požírají odpad

Je libo luxusní snack? Za více než dva tisíce korun si můžete koupit několik gramů svatého sarančete. Na něm si pochutnával i Jan Křtitel…

farma-urbi-pro-restaurace

Vymysleli „fabii“ pro pěstování bylinek. Díky tomu mohou růst i mezi školními lavicemi nebo v kancelářích

Nové hydroponické farmě Urbi stačí jen zásuvka, wi-fi a stojí méně než předchůdce. Firma se svým zeleninovým inkubátorem míří na školy, kanceláře a restaurace.

holesovicka-trznice-1

Advent bez davů a kýče. V Holešovické tržnici začínají vánoční trhy, hrají se filmy a děti píšou Ježíškovi

Od 27. listopadu se Holešovická tržnice otevírá trhům, zimnímu kinu pod širým nebem a řemeslům. Hala 22 nabízí čerstvé suroviny od farmářů.

restaurace-mvp

Vyšel seznam tisícovky nejlepších restaurací světa. Z Česka na něm najdete hned tři

La Degustation Bohême Bourgeoise, Essens a Papilio. To jsou tři české podniky, které se probojovaly do prestižního seznamu La Liste.

kro2

Největší Kro otevřelo. Do Libně se vejde skoro sto lidí a bude tu vše od pekárny po večerní restauraci

Oblíbená pražská bistra si nadělila vánoční dárek a spustila dlouho vyhlíženou pobočku, která má řešit kapacitní trable. A taky se chystají na Rohlík.

gc-1

Do Karlína dorazil vyhlášený kebab. Za novým Gemüse Corner je spolumajitel pizzerie Slice Slice Baby

Gemüse Corner začínal jako stánek v Podolí, teď má už čtvrtou pobočku a platí za nejlepší kebab, jaký můžete v Praze dostat. A vstupuje…

Kristyjan Chocolatiers

Denně vyrobí i čtyři tisíce pralinek, přitom mají jediný obchod. Nabízí je i s krupicovou kaší

Za značkou Kristyjan Chocolatiers stojí Jan a Kristýna Bednářovi. Jedni z mála majitelů, kteří si designové čokoládové produkty vyrábí sami.

katka-ferbyova

Obří stánek se svařákem? Populární kavárnici vyšel na milion, vydělat na něj musí za šest týdnů

Kateřina Ferbyová provozuje na brněnských trzích stánek s pochozí střechou. Jde o její další byznysové dobrodružství letošního roku.

parzival-2Story

Zavřel svou berlínskou michelinku, aby se přestěhoval do Prahy. S novou restaurací chce hvězdu i tady

Gal Ben Moshe otevřel v Praze restauraci Parzival. Tím ale nekončí, chystá i bistro a v Karlíně americký diner. A věří v michelinskou hvězdu.

vitfoniok

Sbíral matchu v Japonsku, teď s ní rozjíždí byznys v Česku. Je jí málo, často pijeme nekvalitní, říká

Vít Foniok strávil měsíce na matcha farmě v Japonsku, kde viděl, jak se z čaje stal globální byznys. Teď chce kvalitní matchu prodávat i…

u-brisku

Kam na pivo? V Praze se vylouply dvě retro hospody, které vás vezmou zpět do studentských let

Taky jste se jako studenti sházeli v relativně strohých hospodách s nádechem punku? Pokud ano, potěší vás dva nové podniky v Praze.