Gastronomie

Koncentrovaná Argentina. Oblíbené latinskoamerické podniky Cruz se na Letné spojily v jeden
Pečivo je v nabídce po celý den, přibyly snídaně, steak nebo miniburgery.…

Do pražské minikavárny jezdí na croissanty až z Dubaje. Založit podnik za covidu se vyplatilo
Místo toho, aby dělal spoustu věcí průměrně, se rozhodl zaměřit na dvě a dělat je výborně. Tak vznikl podnik, kde dostanete kafe a croissant.

Byl mezi prvními Čechy, kteří vařili na Instagramu. Z MasterChefa jsem slávu nevytěžil, říká Marek Pavala
Vaří na Instagramu, pořádá kurzy v přírodě, píše kuchařky – a prošel slavnou televizní soutěží. „A teď se chci hlavně přestěhovat,“ říká v rozhovoru.

McDonald’s v Česku chystá změny. Už brzy přijde nový Big Mac a v aplikaci budete sbírat body
Martin Troup pro CzechCrunch hovoří o oblibě kuřecího, o kampani s Minecraftem, ale i o konkurenci v podobě KFC, Burger Kingu či Popeyes.

Naturální vína a chuť Itálie se usadily v bývalém barber shopu. Na Vinohradech otevřela nová Enoteca
Nové vydání newsletteru Deli se tentokrát ponořilo do chutí Itálie, jejích naturálních vín a dobrého jídla.

Večeře v galerii, kde si zvolíte i vlastní talíře. Levitate otevřel v novém a sází na neobvyklý zážitek
Ambiciózní pražská restaurace změnila adresu. Na svém kreativním menu ale neubrala, naopak k němu přidala obrazy a prostory bývalého hudebního klubu.

Odmala pekla, pak se vydala jiným směrem. Teď si splnila sen a otevřela francouzskou pekárnu v Košířích
Na Instagramu má tisíce sledujících a v pekárně v pražských Košířích se dveře netrhnou. Bread Society vkročilo na českou gastroscénu.

Na Zélandu vyhrála mistrovství řezníků, teď jde soutěžit za Česko ve světovém kole. A živí se šitím krojů
Monika Remeš se jako vůbec první Češka probojovala na světový řeznický šampionát. Soutěžit na něm bude už na konci března v Paříži.

Před 60 lety ho zmrazili a dali na burzu. Proč, jak a za kolik se obchoduje s pomerančovým džusem?
Věděli jste, že na burze se obchoduje také s pomerančovým džusem? A proč ne třeba i s jablečným? Vysvětluje analytik XTB Marek Nemky.

Uvažoval jsem i o prodeji, firmu ale převezme syn. A já mu do toho nebudu kafrat, říká šéf CrossCafe
V Plzni, kousek od Boleveckého rybníka, sídlí dva Janové Janákové – otec a syn. V rozhovoru líčí, jak se daří jejich CrossCafe a co…

Stačí přidat dubajskou čokoládu a máte hit. Za měsíc jsme prodali krémy za miliony, říká Alex Koníček
Krémy všech druhů a příchutí prodává česká značka Big Boy už roky. Teď představila i jeden s příchutí dubajské čokolády a hlásí rekordy.

Vyzkoušeli jsme kavárnu od Jihlavanky. Je retro, podává turka na stojáka a sídlí na Palmovce
Tchibo, které Jihlavanku vlastní, má v plánu vybudovat celou síť podniků s kávou a malým občerstvením s sebou. Staví i na nízké ceně.